Deze kunstenaar maakt zandsculpturen die zo realistisch zijn dat velen denken dat ze echt zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze kunstenaar maakt zandsculpturen…
20 grappige foto's van honden waarvan de eigenaren hun leven hebben 10 praktische en elegante ideeën om planken te maken van gerecyclede materialen en stijlvol orde te scheppen

Deze kunstenaar maakt zandsculpturen die zo realistisch zijn dat velen denken dat ze echt zijn

Door Janine
14.846
Advertisement

Of het nu gaat om schilderen of beeldhouwen, als je een artistiek talent hebt, zullen de middelen om het grote publiek te bereiken en een boodschap over te brengen, evenals je passie, gemakkelijk te vinden zijn. De kunstenaar Andoni Bastarrika, oorspronkelijk afkomstig uit het Baskenland, heeft een manier gevonden om zichzelf te uiten door middel van hyperrealistische zandsculpturen, waarin allerlei soorten dieren worden afgebeeld. Ieder van ons heeft zich als kind ongetwijfeld gewaagd aan het maken van zandkastelen en is er misschien ook in geslaagd min of meer bevredigende resultaten te behalen; wat Andoni bereikt, gaat echter veel verder dan wat kinderen vermaakte. Zijn realistische sculpturen verbaasden de badgasten van vele stranden en vermaakten kinderen over de hele wereld. Andoni heeft nu een naam opgebouwd dankzij zijn buitengewone vaardigheden en is over de hele wereld bekend.

Zijn zandavontuur begon al in 2010 toen hij met zijn dochters op het strand was. Om de meisjes een plezier te doen, creëerde Andoni een zandsculptuur van de Kleine Zeemeermin - niet echt een artistiek succes vanuit technisch oogpunt, maar zeker een bemoedigende start, waarmee hij bekend raakte met de "vloeiendheid van zijn handen". De kunstenaar beweerde zelfs dat zijn handen al wisten wat ze moesten doen.

Andoni ontdekte zijn artistieke gave bij toeval, maar hij cultiveerde zijn talent voor de volgende 10 dwergen en zorgde ervoor dat hij elke dag verbeterde.

Advertisement

Om zijn werken te realiseren, gebruikt Andoni vooral zijn handen; daarnaast ook kwasten en tandenstokers, vooral voor het realiseren van meer gedetailleerde details. Zand is het belangrijkste middel om levensgrote werken te maken, maar soms voegt hij ook enkele externe elementen van een andere aard toe; zo gebruikte hij in zijn beroemde sculptuur van de “Stier" voorwerpen om de hoorns en hoeven van het dier te reproduceren.

Advertisement

Vochtigheid is een essentiële factor bij het realiseren van deze sculpturen. Bij het maken van een sculptuur komen talloze zanddeeltjes in actie, die zich dankzij de vochtigheid aan elkaar hechten. Eenmaal klaar, keert het werk terug naar zijn oorspronkelijke, natuurlijke vorm, geconsumeerd door wind en getijden.

Advertisement

De meeste van zijn werken zijn een waar eerbetoon aan de natuur. Als je meer wilt weten, kun je zijn Instagram-profiel bezoeken, waar afbeeldingen van zijn mooiste zandwerken worden verzameld.

Advertisement

Het werk van Andoni is echt verbazingwekkend!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt