15 foto's laten zien hoe tijd alles kan veranderen op de meest bijzondere en fascinerende manier - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 foto's laten zien hoe tijd alles…
Een video toont voor het eerst de landschappen van Mars in 4K: de beelden zijn adembenemend 12 geniale ideeën die zelfs de meest voorkomende objecten bijzonder en

15 foto's laten zien hoe tijd alles kan veranderen op de meest bijzondere en fascinerende manier

Door Natasja
21.952
Advertisement

"Alles stroomt en niets blijft" luidt het beroemde aforisme dat wordt toegeschreven aan de Griekse filosoof Heraclitus, wat zijn gedachte samenvat in een concept waarmee we allemaal snel rekening mee moeten houden. De tijd verstrijkt en de gevolgen ervan zien we voor onze ogen ontvouwen. Het zou mooi zijn om te geloven dat de mensen en voorwerpen om ons heen op de een of andere manier "immuun" zijn voor de jaren die verstrijken, maar helaas is dat niet het geval.

Wat echter onverbiddelijk verandert door het verstrijken van de tijd is niet altijd negatief of, op een of andere manier, niet mooi om te zien. Op sommige objecten zijn de tekens die achtergelaten zijn door uren, dagen, maanden en jaren  ongelooflijk fascinerend en intrigeren ze ons als weinig andere dingen in de wereld. De reden? Simpel: bij zichtbaar verbruikte objecten - net als op de foto's hieronder - begin je met je gedachten te reizen en vraag je je af wat hun verhaal was, tot wie ze behoorden, hoe ze daar terecht zijn gekomen... Mis deze fascinerende getuigenissen van het verleden niet!

1. Wie weet hoeveel mensen deze trap van een middeleeuws kasteel hebben gelopen: heel veel zo te oordelen naar de staat van de treden!

2. Echt waar: dit was een stenen muur, voordat de kracht van de zee en de kracht van de tijd hem zo gevormd hebben

Advertisement

3. Door het gebruik en het slijpen van dit mes is het in de loop der jaren praktisch gehalveerd!

4. In deze snoepautomaat verbleven 10 jaar lang M&M's... dit is het resultaat!

foto: Imgur

5. Op het eerste gezicht zie je het niet, maar daar op de grond, tussen de stenen, ligt een heel oud tapijt dat met de tijd is versleten en een geheel met de grond vormt!

Advertisement

6. Klikken, nog eens klikken en scrollen, op een gegeven moment verschijnen ook onder de muis slijtplekken!

7. Het strelen van de snuit van dit beeld van een hondje hebben jarenlang veel mensen leuk gevonden zo te zien!

Advertisement

8. Dit is vast de favoriete plek van deze hond als hij in de auto is met zijn baasje, te oordelen naar de verf op het portier!

9. Hoeveel nederlagen en hoeveel overwinningen heeft deze oude pingpongtafel beleefd?

foto: reddit
Advertisement

10. De autosleutels van mijn auto uit 1999: soms, als ik een scherpe bocht neem, glipt de sleutel eruit... maar de auto blijft aanstaan!

11. Ook hier hebben de zee en de tijd een ongelooflijke mix gevormd in het vormen van deze enorme steen!

foto: reddit

12. De creditcard zit er blijkbaar al heel lang in, te lang!

13. Dezelfde teddybeer, verschillende lotsbestemmingen: de ene door mij gebruikt (rechts) en de andere door mijn zus (links), samen gekocht...

foto: reddit

14. Honderdduizenden pelgrims hebben de rechtervoet van het standbeeld van Sint Pieter in de Vaticaanse Basiliek aangeraakt...

15. Een zilveren Amerikaanse dollar die 63 jaar lang in een zak heeft gezeten...

Wat vind je ervan? Is het niet ongelooflijk fascinerend hoe tijd het aanzicht van dingen om ons heen kan veranderen? Ben je zulke objecten wel eens tegengekomen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt