Onvergetelijke ontwerpen: 16 creaties waarvan de vormen te bijzonder zijn om onopgemerkt te blijven

Janine image
door Janine

25 Oktober 2022

Onvergetelijke ontwerpen: 16 creaties waarvan de vormen te bijzonder zijn om onopgemerkt te blijven
Advertisement

Heel vaak studeren architecten en ingenieurs maanden om een ​​onvergetelijk object te creëren. Ze proberen te begrijpen hoe het zijn stempel kan drukken en in de hoofden van de waarnemers kan blijven. Dit is zeker geen gemakkelijke onderneming, daarachter schuilt een grote toewijding, die hen echter in staat heeft gesteld zodat iemand deze creaties zich zal herinneren.

Hier zijn 16 projecten met zo'n bijzonder design dat niet alleen niet onopgemerkt kan blijven, maar vooral moeilijk zal zijn om te vergeten.

1. Tanden

1. Tanden

Harvickfan4Life$Reddit

Deze architect wilde zijn woning direct herkenbaar, maar vooral onvergetelijk maken. Iedereen die hier langskomt, kan niet om dit huis met zijn tanden heen.

Advertisement

2. Coca-cola

2. Coca-cola

Reddit

In de loop der jaren is het ontwerp van Coca-Cola-flessen veranderd, maar elk van hen is een icoon geworden en blijft in de hoofden van mensen gegrift. Elke generatie herinnert zich een bepaalde vorm van de fles.

3. Scrat

3. Scrat

thesikale0n/Reddit

Een geniale ontwerper heeft ervoor gekozen om de bijzondere vorm van de wasbak te gebruiken om een ​​van de meest iconische personages uit de film "The Ice Age" te reproduceren.

4. Alles in één

4. Alles in één

Divachu/Reddit

Een geweldig idee als je een kleine badkamer hebt. Deze architect heeft een manier gevonden om ruimte te besparen.

5. Lamp of ijsje

5. Lamp of ijsje

Reddit

Er is een gloeilamp gemaakt met een werkelijk extravagant design, het lijkt net een ijsje. Het belangrijkste is echter om niet in de war te raken.

Advertisement

6. Chef

6. Chef

GillyGooze/Reddit

Je begrijpt op het eerste gezicht wat het is, zelfs als je niet zeker weet wat er in zit, begrijp je dat het wordt gebruikt om te koken. Het is een tube smeerkaas, waarop een kok is getekend en waarvan de dop de vorm heeft van een toque (typische koksmuts).

7. Sprinkhaan

7. Sprinkhaan

Reddit

De vorm en kleur van dit restaurant vind je misschien niet mooi, maar het kan niet gezegd worden dat het niet in het geheugen van voorbijgangers gegrift blijft. Het ziet eruit als een sprinkhaan.

Advertisement

8. Bankjes

8. Bankjes

Pumuckl4Life/Reddit

In Bulgarije zijn perfecte banken gemaakt, zodat je je exclusief aan het lezen kunt wijden: het lijken net open boeken. Wat is een betere manier om je aan te moedigen om te lezen.

9. Piano House

9. Piano House

Votis_Josh/Reddit

Het doel van dit gebouw is meteen duidelijk. The Piano House is een structuur gemaakt in China, om precies te zijn in Huainan City, om alle muziekliefhebbers te huisvesten. Een creatie die moeilijk te vergeten is vanwege zijn vorm die een cello en een piano combineert.

Advertisement

10. Halloween

10. Halloween

xMeta4x/Reddit

De verbeeldingskracht ontbreekt zeker niet bij degene die dit echte kunstwerk heeft gemaakt. Hij gebruikte de vorm van de pompoenen om een ​​heel bijzonder beeld te creëren: hij reproduceerde Gru met de Minions.

11. Gevel

11. Gevel

RecognitionPrudnt12/Reddit

Het duurt even voordat je je realiseert dat het slechts een tekening op de gevel is en geen smeltend huis. De waarnemer kan in de eerste ogenblikken met stomheid geslagen zijn.

Advertisement

12. Reclame

12. Reclame

Reddit

Ongetwijfeld een geweldige promotionele vondst, om dit model smartphone te verspreiden kozen ze ervoor om de stoelen van de bushalte te maken in de vorm van een telefoon die je open kunt klappen.

13. Bus

13. Bus

EDIT_ID/Reddit

De bus die je naar de dierentuin van Kopenhagen brengt is heel bijzonder. Alleen wie veel lef heeft durft in te stappen. Het ziet eruit alsof er een gigantische slang omheen is gewikkeld en hem verplettert met de kracht van zijn staart.

Advertisement

14. Pinokkio

14. Pinokkio

cosmicchampagne/Reddit

Een echt speelse wasbak, wellicht worden op deze manier kinderen nog meer gestimuleerd om voor hun hygiëne te zorgen. Aals ze hun handen wassen zullen ze ongetwijfeld plezier hebben.

15. Sleutel

15. Sleutel

Wallflowerface/Reddit

Degene die deze sleutel heeft gemaakt heeft veel fantasie, de tanden hebben de vorm van een skyline van een stad.

Advertisement

16. Tafel en stoelen

16. Tafel en stoelen

Dr_Zol_Epstein_III/Reddit

Het lijkt bijna alsof deze tafel en stoelen smelten en op de grond druipen.

Welke van deze creaties heeft de meeste indruk op je gemaakt?

Advertisement