Een gebruiker heeft twee influencers "ontmaskerd" door hun onbewerkte foto's te delen

Janine image
door Janine

05 Juni 2022

Een gebruiker heeft twee influencers "ontmaskerd" door hun onbewerkte foto's te delen
Advertisement

Perfecte lichamen, het juiste licht, droomachtergronden en aantrekkelijke poses: wie is op social media nog nooit foto's tegengekomen die al deze kenmerken vertonen?

Het is niets nieuws dat veel mensen die deze communicatiemiddelen gebruiken, geneigd zijn zich te laten zien zoals ze niet zijn. Programma's voor het bewerken van foto's zijn immers binnen ieders bereik en geven de voorkeur aan de publicatie van afbeeldingen die heel, heel anders zijn dan de echte wereld. En als het gaat om personages die hun identiteit en reputatie op het web opbouwen, is het bijna vanzelfsprekend om veranderingen aan te brengen. De foto's waar we het over hebben laten dit perfect zien, online gedeeld door een gebruiker die heeft besloten om iedereen een echte vergelijking te laten zien tussen sociale media en de realiteit. De hoofdrolspelers? Twee Chinese influencers, getoond met en zonder bewerking, met op zijn zachtst gezegd duidelijke verschillen.

via New York Post

Advertisement
Ex.Treme/Facebook

Ex.Treme/Facebook

Die van de Facebook-gebruiker die bekend staat als Ex Treme was een echte aanklacht, waardoor de influencers Coeyyyy en een vriendin van haar toegaven dat ze veel gebruik hadden gemaakt van fotobewerking. De foto's waarmee ze op hun sociale accounts veel succes hebben, zijn duidelijk anders dan die waarop ze in hun werkelijke vorm verschijnen.

Advertisement
Ex.Treme/Facebook

Ex.Treme/Facebook

Gezicht, bouw en details spreken voor zich: in de echte wereld lijken de twee meisjes helemaal niet op hoe ze zichzelf op internet lieten zien. Een nogal meedogenloze confrontatie, die geen ruimte laat voor twijfel en die daarom in korte tijd publiek domein is geworden. Tot het punt dat influencer Coeyyyy, na het plaatsen van de foto's "voor en na" de bewerking, moest toegeven dat ze programma's als Photoshop had gebruikt om haar uiterlijk radicaal te veranderen.

"Ik had besloten dat ik die foto's niet wilde laten zien - zei ze - omdat ze me niet gelukkig maakten". Het feit dat ze werden gedeeld door Ex Treme, echter, afgezien van de legitimiteit van een dergelijk besluit, spreekt zeker boekdelen en doet ons nadenken over hoezeer de digitale realiteit en de bekendheid van bepaalde publieke figuren ver verwijderd kunnen zijn van de wereld om ons heen, van mensen van vlees en bloed.

Wat vind jij ervan?

Advertisement