De oudste hond ter wereld heet Pebbels en is 22 jaar oud: dat zegt het Guinness Book of Records

Janine image
door Janine

26 Juni 2022

De oudste hond ter wereld heet Pebbels en is 22 jaar oud: dat zegt het Guinness Book of Records
Advertisement

Het Guinness World Record betreden is een droom voor veel mensen die leven door constant hun grenzen te verleggen en te bewijzen de beste ter wereld te zijn. Sommigen slagen erin een medaille te bemachtigen dankzij hun vaardigheden, anderen door eigenaardigheden van hun lichaam of brein.

De protagonist van ons verhaal is zich waarschijnlijk niet eens bewust dat ze er deel van uitmaakt, maar haar baasjes zouden niet gelukkiger kunnen zijn. We hebben het over de oudste hond ter wereld: een 22 jaar en 60 dagen oude Toy Foxterriër die officieel de titel in bezit heeft genomen.

Een hond die zeker een aantal lange-levensgeheimen te vertellen heeft. Laten we haar verhaal ontdekken.

via Guinness World Record

Advertisement

Haar naam is Pebbels, oorspronkelijk afkomstig uit South Carolina, en ze is officieel de oudste nog levende hond ter wereld. Ze is een Toy Foxterriër en werd op 17 mei 2022 22 jaar en 60 dagen, kwam in het Guinness Book of World Records en nam de plek over van Toby Keith, de 21-jarige chihuahua die de titel draagt.

Zodra ze het nieuws van Toby Keith hoorden, realiseerden de eigenaren van de kleine Pebbles, Bobby en Julie Gregory, zich onmiddellijk dat hun hond ouder was.

"Bobby zat op de bank - vertelde Julie aan het Guinness World Record - toen vrienden en familieleden ons begonnen te schrijven omdat ze het verhaal hadden gezien van een 21-jarige hond die het record had gevestigd".

En dus, gedreven door het verhaal van de kleine Chihuahua, kwamen ze in de verleiding om Pebbels aan te dragen.

Advertisement

Het lange-levensgeheim van deze kleine hond? Wonen in een rustig huis, naar countrymuziek luisteren en tot laat in de avond slapen, nog beter onder de dekens.

"Haar favoriete zangeressen zijn Conway Twitty en Dwight Yokum”, voegde Julie eraan toe, vertellend over de unieke smaak van het hondje.

Pebbels is moeder van 24 pups en eet regelmatig kattenvoer. De unieke voedingskeuze werd voorgesteld door de dierenarts die het in 2012 aan zijn eigenaren aanbeval omdat het rijk is aan eiwitten, veel meer dan dat voor honden.

Haar levenspartner, Rocky, ook een Toy Foxterrier, verliet haar in 2017, maar ondanks het verlies van haar "man" zet Pebbels haar gelukkige leven voort.

We zouden allemaal een voorbeeld moeten nemen aan dit hondje, wat vind jij?

Advertisement