"We hebben geen geld voor je loonsverhoging": de werknemer publiceert het bedrijfsrapport

Janine image
door Janine

27 Juni 2022

"We hebben geen geld voor je loonsverhoging": de werknemer publiceert het bedrijfsrapport
Advertisement

Hard werken wordt altijd beloond, althans dat is ons geleerd. Loyaal zijn, overwerken en altijd luisteren naar de baas moet noodzakelijkerwijs positieve resultaten opleveren, of het nu een promotie, een verhoging of een andere beloning is.

Helaas voor de hoofdpersoon van ons verhaal gaan de dingen niet altijd zo. Maar al te vaak is de enige beloning die je krijgt na zoveel hard werken, het krijgen van andere taken en andere plichten voor hetzelfde loon als voorheen.

Dus veel lof voor onze hoofdpersoon, maar geen verhoging, en de motivatie is absurd. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Een man deelde zijn werkervaring op Reddit, bereikte meer dan 2,3 miljoen mensen en behaalde een zeer hoog percentage.

De hoofdpersoon van het verhaal, om de kwestie uit te leggen aan gebruikers, liet iedereen het jaarverslag zien van het bedrijf waarvoor hij werkt. In de e-mail die hij in volledige versie rapporteerde, wordt hij door zijn bedrijf alom geprezen voor zijn harde werk en voor de doelen die ze dankzij zijn vaardigheden hebben bereikt.

"We zijn er zeker van dat je ervaringen en je arbeidsethos deel hebben uitgemaakt van jouw, en ons, succes, en we zijn er zeker van dat je volgend jaar een fundamenteel onderdeel van ons team zult zijn": dit werd hem geschreven.

Een mededeling die ongetwijfeld een op handen zijnde promotie suggereert. Veel moeite zou uiteindelijk worden beloond en de verantwoordelijkheden groeien dankzij een onmiddellijke carrièrespurt.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Ondanks de vele lof en complimenten eindigt de e-mail met een onverwacht bericht.

"We zijn er zeker van - is aan het einde te lezen - dat je weet hoe negatief deze periode is geweest voor ons en voor alle bedrijven in de wereld. Helaas hebben we daarom niet genoeg budget om een ​​salarisverhoging of een bonus te kunnen garanderen aan onze medewerkers".

Nieuws dat de man niet had verwacht, aangezien hij op de hoogte was van een omzetstijging van 10%. Hij hoopte al maanden dat zijn werk vruchten zou afwerpen, maar het was hem nog niet duidelijk dat ze niet van plan waren hem enige vergoeding te geven.

Reddit-gebruikers zijn het eens met de ongelukkige werknemer en velen hebben kritiek geuit op het management. Het zoveelste verhaal over onrecht op het werk.

Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement