Ze stopt met het gebruik van toiletpapier: ze zegt dat ze een beter alternatief heeft gevonden

Janine image
door Janine

26 Februari 2023

Ze stopt met het gebruik van toiletpapier: ze zegt dat ze een beter alternatief heeft gevonden
Advertisement

In de loop van de tijd krijgt de hedendaagse samenleving steeds meer aandacht voor het milieu. Het besef is gegroeid dat men aandacht moet besteden aan al het gedrag dat men heeft, omdat het de natuur kan beïnvloeden. Juist daarom proberen we op alle mogelijke manieren afval tot nul te reduceren. Sommige Influencers delen de trucs die ze gebruiken om verspilling te beperken op hun sociale netwerken.

De vrouwelijke hoofdpersoon van het verhaal, dat we gaan vertellen, heeft besloten om het gebruik van toiletpapier op te geven, omdat het een product is dat een grote hoeveelheid afval produceert en ze vindt dat het alternatief beter is voor de bescherming van het milieu. Laten we eens kijken wat het is.

via Joe

Advertisement

Ali, bekend op sociale media onder het pseudoniem van tiny_waste, deelt dagelijkse video's waarin ze uitlegt hoe afval en verspilling te minimaliseren. Dit kan het milieu beschermen en behouden. In verschillende clips legde ze haar idee uit om niet langer toiletpapier te gebruiken en te vervangen door wat “de familiedoek" wordt genoemd, oftewel stukken stof geknipt uit oude pyjama's.

"Toen ik de term familiedoek hoorde was ik bang dat iedereen kon denken dat het een enkele doek was die aan een haak in de buurt van de badkamer hing. In plaats daarvan is het niets meer dan eenvoudig toiletpapier van stof. Wanneer ik het toilet gebruik, laat ik het bidet al het zware werk doen. Dan droog ik me af met een schone stoffen handdoek en na het gebruik gooi ik het in een mand, die uiteindelijk in de was gaat. Geen doek wordt ooit twee keer gebruikt, zonder dat het wordt gewassen, dat zou walgelijk zijn".

Jammer echter dat niet iedereen in de familie het eens is met haar methode. Haar man besloot namelijk toiletpapier te blijven gebruiken.

Advertisement

Het onderwerp heeft veel mensen ertoe aangezet in te grijpen en commentaar te geven, er zijn mensen die geloven dat het niet erg hygiënisch is en dat het beter is om toiletpapier te blijven gebruiken, terwijl er ook mensen zijn die extreem geïntrigeerd zijn door deze keuze. "Ik denk niet dat het een juiste keuze is", "Het is niet logisch om geen toiletpapier te gebruiken" of "voor ons vrouwen kan het de beste keuze zijn, het lijkt erg zacht".

Wat denk jij?

Advertisement