Dit is de vrouw met de meeste piercings ter wereld: ze is de 11.000 gepasseerd en wil er niet mee stoppen

Janine image
door Janine

02 Augustus 2022

Dit is de vrouw met de meeste piercings ter wereld: ze is de 11.000 gepasseerd en wil er niet mee stoppen
Advertisement

Het Guinness World of Records, of Guinness Book of Records, is een boek dat sinds 27 augustus 1955 jaarlijks wordt gepubliceerd en dat alle records van de wereld verzamelt, van de natuurlijke tot de menselijke, tot de meest originele.

Wat we je gaan vertellen, is ongetwijfeld een van de meest originele. Het is het wereldrecord voor de vrouw met de meeste piercings ter wereld. Deze vrouw had in 2019 meer dan 11.000 volledige lichaamspiercings, de eerste dateert uit 1997. Laten we samen het merkwaardige verhaal van deze vrouw en haar wereldrecord bekijken.

via Guinness World Record

Advertisement

Haar naam is Elaine Davidson, ze is 56 jaar, en ze woont momenteel in Edinburgh, in Schotland. Ze had haar eerste huidpiercing in 1997. Waar staat ze bekend om? Dat ze in 2019 de vrouw was met de meeste piercings ter wereld. Ze staat daarom momenteel in het Guinness Book of Records voor het enorme aantal piercings dat ze op haar lichaam heeft.

In januari 2019 bedroeg het aantal 11.003 piercings en in de jaren daarna deed ze er alles aan om dit aantal steeds te verhogen.

Haar piercings hebben haar beroemd gemaakt, en in feite is het moeilijk om iemand te vinden die er zoveel heeft! De vrouw zegt dat ze vaak haar sieraden vervangt en om haar uiterlijk nog meer te verfraaien, doet ze vaak lichte make-up op en veren in haar haar. Ze is ongetwijfeld een vrouw die niet bang is om de aandacht te trekken en haar passie voor de wereld van records getuigt hiervan.

Advertisement

De vrouw, een voormalige verpleegster van Braziliaanse afkomst, brak voor het eerst het record in 2000 toen een functionaris van Guinness haar onderzocht en 462 piercings op haar lichaam vond, waaronder 192 op haar gezicht.

Elaine zegt dat ze nooit ringen, sieraden of studs verwijdert en beweert dat ze, opgeteld, minstens drie kilo wegen! Voor haar zijn al die accessoires volkomen normaal, tot het punt waarop ze zelfs beweert ermee te slapen. In 2009 vertelde ze dat ze zich bleef piercen, niet uit persoonlijke smaak, maar om het record te houden.

"Om het record te verbreken moet je een hoog niveau bereiken", zei ze in februari 2009, toen ze 6.005 piercings had. Wat vind je van de keuze die deze vrouw heeft gemaakt? Nogal uniek, nietwaar?

Advertisement