Enorm zeedier voor het eerst waargenomen: onderzoekers zijn "sprakeloos"

Janine

03 Augustus 2022

Enorm zeedier voor het eerst waargenomen: onderzoekers zijn "sprakeloos"
Advertisement

Het zoeken naar antwoorden op de bewoners van de lucht en de zee is een van de belangrijkste doelstellingen van veel geleerden. We weten zo weinig over onze lucht en onze zeeën dat het helemaal niet vreemd is om wezens tegen te komen die we nog nooit eerder hebben ontmoet, integendeel, het wordt een vrij algemeen verschijnsel tijdens momenten van onderzoek.

Begin juli 2022 filmden wetenschappers een video van een gigantisch, tentakel-achtig vreemd uitziend zeedier dat diep in de Stille Oceaan werd gevonden. Laten we meer te weten komen over de kenmerken van dit vreemde dier.

via Nautilus Live

Advertisement
YouTube Screenshot / EVNautilus

YouTube Screenshot / EVNautilus

Een team van onderzoekers aan boord van de E/V Nautilus, een onderzoeksschip dat wordt gebruikt door de Ocean Exploration Trust, heeft een gigantisch tentakel-achtig zeedier diep in de Stille Oceaan gevonden.

De onderzoekers van de expeditie konden hun ogen niet geloven toen ze het bizarre wezen zagen. "Mijn geest is op dit moment in de war", zei een van de onderzoekers in de video die het dier afbeeldde terwijl het op afstand bestuurbare voertuig (ROV) van de boot de oceaanbodem scande en dicht bij dat vreemde schouwspel kwam. Even later zagen de wetenschappers nog een van de vreemde wezens, hoewel ze zijn aanwezigheid niet op video konden vastleggen.

YouTube Screenshot / EVNautilus

YouTube Screenshot / EVNautilus

Volgens de afbeeldingen strekken de tentakels van het dier zich ongeveer 40 centimeter uit, met een stengel van 2 meter en een enkele kop met stekelige tentakels die hem bedekken alsof het puntige bloembladen waren. De waarneming dateert van 7 juli 2022 en vond plaats op ongeveer 2.994 meter onder het oppervlak, in de buurt van een voorheen onontdekte zeeberg ten noorden van Johnston Atoll, een Amerikaans grondgebied.

Hoewel wetenschappers aanvankelijk dachten dat ze Solumbellula monocephalus zagen, wordt tegenwoordig gespeculeerd dat het een geheel nieuwe soort is. Steve Auscavitch, hoofdonderzoeker van de expeditie, zeebioloog en postdoctoraal onderzoeker aan de Boston University, beschreef de waarneming als “fascinerend”.

"Ontdekkingen als deze zijn zeldzaam en we hadden nooit verwacht zoiets te zien", aldus de wetenschappers.

Heb je ooit zoiets gezien? Wat zal zijn? Het is echt ongelooflijk.

Advertisement