Sommige wetenschappers beweren dat het binnenkort mogelijk zal zijn om iemands bewustzijn op de computer te downloaden

Janine image
door Janine

14 April 2023

Sommige wetenschappers beweren dat het binnenkort mogelijk zal zijn om iemands bewustzijn op de computer te downloaden
Advertisement

Wetenschappelijk onderzoek heeft in de loop der jaren grote stappen gemaakt. Technologische ontwikkeling heeft niet alleen het leven van veel mensen gemakkelijker gemaakt, maar heeft ook mogelijk gemaakt wat enkele decennia geleden als sciencefiction werd beschouwd. Een van de hoofddoelen was het creëren van een virtuele wereld waarin je je eigen tegenhangers of avatars kunt creëren.

Precies uitgaande van deze bases, legde een groep wetenschappers uit dat het binnenkort mogelijk zal zijn om het bewustzijn van een individu in een computer over te brengen. Ongelooflijk? Laten we eens nader bekijken hoe zoiets mogelijk zou kunnen zijn.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een fundamentele rol in het dagelijks leven wordt gespeeld door smartphones en sociale netwerken. Deze twee elementen omsluiten het bestaan ​​van een persoon, omdat het dankzij hen mogelijk is om met anderen te communiceren of zelfs een specifiek moment van het leven te kristalliseren door middel van een foto. Een groep wetenschappers heeft betoogd dat het, uitgaande van dit alles, binnenkort mogelijk zal zijn om het bewustzijn van een individu over te brengen in een computer, om precies te zijn in een avatar. Op deze manier kan iedereen onsterfelijk zijn en blijven leven in de vorm van een "virtuele tegenhanger". Het doel is vooral om contact te hebben met mensen die er niet meer zijn.

Dit proces zou gebaseerd zijn op de digitalisering van video's, spraakopnamen, documenten en foto's van een bepaalde persoon, en dit alles vervolgens invoeren in een kunstmatig intelligentiesysteem, dat alles leert over het individu. Gebruikers kunnen dus een specifieke avatar ontwerpen die eruitziet en zich gedraagt ​​zoals degene die ze zouden willen repliceren. Iedereen zou in een virtuele wereld blijven leven.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Aangezien de smartphone een integraal onderdeel is van het leven van elk individu, registreert hij elk facet van iemands karakter. Juist om deze reden is het door het overzetten van de verschillende elementen binnen een software mogelijk om een ​​persoon virtueel na te maken. Dit project, geïdentificeerd met de naam "Liveforever", is bedacht door Artur Sychov, die voorspelde dat het dankzij technologische en wetenschappelijke ontwikkeling binnen enkele jaren mogelijk zal zijn om het te realiseren.

Wat denk jij, vind je het juist om het mogelijk te maken een avatar te creëren die denkt, redeneert en spreekt net als iemand die er niet meer is?

Advertisement