Ze woont in een oud studio-appartement en haar kinderen moeten op de grond eten: "Ze zijn ons vergeten"

Janine image
door Janine

04 Juni 2022

Ze woont in een oud studio-appartement en haar kinderen moeten op de grond eten: "Ze zijn ons vergeten"
Advertisement

Soms stelt het leven ons op de proef, waardoor we voor grote moeilijkheden komen te staan. Voor zover we ons best kunnen doen, zijn er problemen die moeten worden aangepakt en het wordt nog zwaarder als ze ook onze kinderen treffen. In dit geval hebben we het over de levensstijl die men zich kan veroorloven, die in sommige gevallen grenst aan niveaus onder een aanvaardbare drempel.

Een vrouw blaast stoom af en zegt dat het appartement waarin ze woont zo klein, oud en in slechte staat is dat haar kinderen gedwongen zijn op de grond te eten.

via Birmingham Mail

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Latasha Smith is 34 jaar oud en brengt haar dagen door met huilen om haar toestand. De vrouw woont namelijk al twee jaar in een studio in Croydon, in het zuiden van Londen, met haar twee kinderen en een derde op komst.

De tijdelijke huisvesting, die haar door de gemeente is toegewezen, heeft ramen vol donkere en ongezonde schimmel.

Bovendien is het appartement zo klein dat het onmogelijk is om het uit te rusten met een keukentafel om aan te eten, wat betekent dat zij en haar kinderen op de grond moeten eten. Latasha gebruikt de oven als voorraadkast voor benodigdheden, wanneer ze hem niet hoeft te gebruiken om te koken, om wat ruimte te besparen.

"Ik zit elke dag en laat mezelf gaan, probeer weer sterk te zijn en zeg: 'Oké, laten we de deur uit gaan', maar het is niet gemakkelijk," vertelde Smith. "Er is geen ruimte om iets te doen. Het is niet eerlijk voor mijn kleine meid, ze kan haar omgeving niet eens ontdekken, er is geen ruimte voor haar om te verkennen. De Croydon Council heeft me hier in gezet. Ze hebben me hier geplaatst en zijn me helemaal vergeten”.

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

Voor persoonlijke hygiëne gebruiken Latasha en haar 14-jarige oudste zoon de douche van hun buurman, terwijl voor het jongste meisje, slechts twee jaar, een emmer met water wordt gebruikt.

Met een derde kind op komst, uitte de vrouw haar zorgen hierover: “Ik weet niet waar ze verwachten dat ik mijn baby laat, ze weten dat ik zwanger ben, maar ze negeerden me. Niemand antwoordde mij."

Na de verklaringen van Smith besloot de Croydon Council uiteindelijk actie te ondernemen: “Ons team heeft een nieuw huis gevonden voor dit gezin, dat zo snel mogelijk zal verhuizen. We bieden onze oprechte excuses aan en erkennen dat, in het licht van de nationale vraag naar huisvesting, gezinnen soms te lang in tijdelijke situaties worden achtergelaten. Het is onaanvaardbaar om ze te hebben genegeerd."

Het lijkt er dus op dat er een beetje rust komt voor Latasha en haar kinderen

Advertisement