Een professionele fotografe heeft een zeldzame "regenboogwolk" midden in het koude Siberië vereeuwigd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een professionele fotografe heeft een…
Een van de meest afgelegen eilanden ter wereld is ook het meest vervuild: de trieste paradox van Henderson 9 psychologische tips om te begrijpen waarom we vaak dromen dat onze tanden eruit vallen

Een professionele fotografe heeft een zeldzame "regenboogwolk" midden in het koude Siberië vereeuwigd

Door Janine
1.458
Advertisement

De Russische fotografe Svetlana Kazina is een natuurliefhebster. 20 jaar geleden besloot ze zelfs haar baan in de stad op te zeggen om met haar gezin in een dorp in de vrije natuur van Zuid-Siberië te gaan wonen, vlakbij de grens met Kazachstan. Een van haar favoriete plekken op dit grenzeloos gebied is de berg Beloecha, op 4.500 meter hoogte, waar de professionele fotografe een natuurlijk fenomeen van zeldzame schoonheid fotografeerde.

Fotografe Svetlana Kazina slaagde erin een zeer zeldzaam natuurverschijnsel vast te leggen, zo één dat in dat geografische gebied vaker voorkomt: een echte iriserende wolk met de kleuren van de regenboog. Svetlana vertelde: "De wolk verscheen tussen de westelijke top en de oostelijke top, het was een uitzonderlijk moment. De klimatologische omstandigheden in de regio bevorderen de aanwezigheid van dit type wolk, maar ik heb nooit de gelegenheid gehad om er zo een zo goed te fotograferen."

Dit fenomeen van "regenboogwolken" is niet geheel onmogelijk te bewonderen in Zuid-Siberië, aangezien het een product is dat is ontstaan ​​uit de mix tussen een vrij koud en droog klimaat en de sterke wind die in dit gebied waait.

Advertisement

De schitterende fotografische beelden van Svetlana Kazina werden gerealiseerd met een bemanning gevormd door een wetenschappelijke expeditie van talrijke meteorologische professionals die het natuurlijke fenomeen beter kwamen bestuderen.

Het is duidelijk dat de magische foto’s van Svetlana Kazina in korte tijd de wereld rond zijn gegaan en verwondering en verbazing hebben gewekt bij wetenschappers, eenvoudige enthousiastelingen en nieuwsgierigen.

Is dit natuurlijke fenomeen van de "regenboogwolk" niet fantastisch?

Advertisement

Een zeer zeldzaam fenomeen om met eigen ogen te bewonderen, maar als je een reis naar Siberië maakt... raden we je aan een fotografisch objectief mee te nemen, je weet maar nooit!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt