Een fotograaf heeft alle poëtische schoonheid van albino’s vereeuwigd in een reeks magische foto’s

Janine image
door Janine

25 Augustus 2020

Een fotograaf heeft alle poëtische schoonheid van albino’s vereeuwigd in een reeks magische foto’s
Advertisement

Haar naam is Yulia Taits, ze is een Israëlische kunstenares en fotografe en is altijd al gefascineerd geweest door mensen met albinisme. Deze zeer specifieke aangeboren afwijking bestaat uit het geheel of gedeeltelijk ontbreken van pigmentatie van melanine in de huid, iris en het vaatvlies, en het haar, veroorzaakt door een afwezigheid of defect van het tyrosinase enzym, dat betrokken is bij de synthese van melanine. Albinisme is zeldzamer bij dieren en komt veel vaker voor bij mensen.

via Yulia Taits

Advertisement

Gefascineerd door de unieke schoonheid van albino's, wilde Yulia altijd al een fantastische wereld creëren door deze mensen onder de aandacht te brengen, zonder tussenkomst van fotobewerkingssoftware.

Haar fotografische project gewijd aan albinisme, genaamd "Porcelain Beauty", werd als volgt door de kunstenares zelf beschreven en geïntroduceerd:

Advertisement

"Ik heb al een tijdje het idee om een ​​project op te zetten met albino's. Hun unieke schoonheid fascineert me. Deze schoonheid is zo puur en verbazingwekkend voor mij, alsof ze uit sprookjes en legendes komen.

Als Photoshop-artiest heb ik een passie voor het creëren van fantastische werelden door middel van mijn werk en mijn kunst. Deze serie was voor mij een geweldige ervaring omdat ik deze prachtige reeks foto's zonder Photoshop heb kunnen maken. Wat naar voren kwam, was pure natuurlijke schoonheid.

Alle foto's zijn gemaakt in lichte tinten zonder extra kleurstoffen. Ik vind het geweldig om aan te tonen dat wit niet alleen een kleur is! Het heeft veel prachtige tinten, schakeringen en nunances.

Tijdens het maken van dit fotografisch project had ik het geluk een aantal geweldige mensen te ontmoeten. Ik werd sterk gemotiveerd door de steun van modellen en ouders om dit project te creëren. Hun passie en aanmoediging hebben bijgedragen aan dit geweldige project. Ik ben erg trots op de resultaten die deze ervaring heeft opgeleverd."

Advertisement

Je kunt het buitengewone artistieke werk van Yulia Taits blijven bewonderen op haar officiële website of op haar officiële Instagram-kanaal.

Advertisement
Advertisement

Een prachtige fotogalerij die alle artistieke schoonheid van albinisme benadrukt!

Advertisement