Een donderslag bij heldere hemel raakt ondanks het mooie weer een boom: de video toont de gewelddadige inslag - Curioctopus.nl
x
Een donderslag bij heldere hemel raakt…
Een site heeft de 7 wereldwonderen digitaal 13 oplossingen voor huisdesign waar degenen die ze voor het eerst zagen hun neus voor ophielden

Een donderslag bij heldere hemel raakt ondanks het mooie weer een boom: de video toont de gewelddadige inslag

09 September 2020 • Door Janine
3.629
Advertisement

Heb je ooit de uitdrukking “een donderslag bij heldere hemel” gehoord? Gewoonlijk wordt deze uitdrukking gebruikt om een ​​totaal onverwachte gebeurtenis te beschrijven, of deze nu positief of negatief is. Wat velen van jullie misschien niet weten, is dat deze linguïstische uitdrukking afkomstig is van een vrij zeldzaam atmosferisch fenomeen, maar dat wanneer het gebeurt, iedereen er werkelijk sprakeloos van wordt. Een echte donderslag bij heldere hemel verscheen in de stad Tampa, in Florida.

via: Fox 13

In de maand augustus 2020 verschenen er veel zomerse onweersbuien in het centraal-westen van Florida, die leidden tot nogal gewelddadige en ongebruikelijke blikseminslagen en bliksemschichten. Een van de meest ongewone meteorologische gebeurtenissen van de periode in Florida werd vastgelegd door Jonathan Moore, een inwoner van Tampa, die met zijn camera Thinkwave de ongelooflijke beelden “vastlegde” van een echte donderslag bij heldere hemel die in een boom insloeg, die oplichtte alsof we in een film met speciale effecten zaten.

De korte video van Jonathan Moore, gedeeld door Storyful, ging onmiddellijk het web rond.

Volgens meteorologen en experts wordt het fenomeen van donderslag bij heldere hemel beschreven als een atmosferische gebeurtenis waarbij bliksem mijlenver reist van de onweerswolken waaruit het werd gegenereerd, totdat het naar het oppervlak van de aarde kantelt en het meestal bomen raakt of wat het ook op de grond vindt.

En jij, ben je ooit getuige geweest van dit fenomeen, zo zeldzaam en tegelijkertijd zo fascinerend?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt