Een vrouw maakt foto's van gewone mensen op weg naar hun werk: de beelden zijn heel poëtisch - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vrouw maakt foto's van gewone mensen…
18 foto's waar een perfecte timing in geslaagd is om leuke en gedenkwaardige scènes te creëren 15 taarten die er net uitzien als voorwerpen totdat ze met een mes in plakjes worden gesneden

Een vrouw maakt foto's van gewone mensen op weg naar hun werk: de beelden zijn heel poëtisch

Door Janine
2.376
Advertisement

Ze heet Dina Alfasi en ze is moeder van een vijftienjarige zoon; maar deze buitengewone vrouw is niet alleen dat, ze werkt ook als ingenieur in een ziekenhuis in Israël, en meestal, wanneer ze naar haar werk gaat, brengt ze de reis door met het openbaar vervoer. De passie voor fotografie deed toen de rest en gaf de wereld foto’s die alle poëzie van de intieme en bedachtzame momenten van gewone mensen bevatten.

Om deze reden hebben veel van Dina's foto’s gewone mensen en onbekenden als hoofdrolspelers die ze terloops ontmoet in de trein of in de bus, met de bedoeling te slapen, denkend door het raam te staren, een boek te lezen, te studeren, te praten op hun mobiele telefoons of gewoon naar goede muziek te luisteren.

Advertisement

Dina vertelt: "Elke dag neem ik een vorm van openbaar vervoer van mijn geboorteplaats naar mijn werk in Noord-Israël als architectuuringenieur. Tijdens deze reis begon ik mijn iPhone te gebruiken om andere passagiers te fotograferen. Ik probeer emoties over te brengen door te fotograferen. Dus zoek ik mensen die me doen nadenken: wat is hun verhaal? Ik probeer de diepte van de menselijke complexiteit vast te leggen door onbekenden te fotograferen tijdens mijn dagelijkse verplaatsingen.”

Advertisement

"Er is iets intiems en kwetsbaars aan het bestaan ​​van een persoon in de openbare ruimte. Mijn alledaagse foto's leggen iets vertrouwds vast bij elk van de vreemden, in gedachten verzonken terwijl ze ergens naartoe gaan."

Dina vertelde ook hoe het allemaal begon:

Advertisement

"Het begon alleen als een manier om tijd door te brengen in het openbaar vervoer. Daarna breidde het zich uit en werd het een heel belangrijk onderdeel van mijn werk en mijn leven in het algemeen. Ik heb het gevoel dat ik een klein deel van hun leven documenteer."

Bekijk enkele van haar prachtige fotografische werken:

Advertisement

Je kunt Dina's poëtische en ongebruikelijke foto's blijven bewonderen op haar Instagram-profiel en op Facebook.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt