Deze klimboekenkast is ideaal voor iedereen die zijn huis wil vullen met boeken tot aan het plafond - Curioctopus.nl
x
Deze klimboekenkast is ideaal voor iedereen…
Wateren van de Stille Oceaan vergiftigd: honderden zeedieren werden dood aangetroffen op het strand 18 foto's waar een perfecte timing in geslaagd is om leuke en gedenkwaardige scènes te creëren

Deze klimboekenkast is ideaal voor iedereen die zijn huis wil vullen met boeken tot aan het plafond

16 Oktober 2020 • Door Janine
1.682
Advertisement

Voor velen is het lezen van boeken een levende en onmisbare passie, meer dan een tijdverdrijf: een echte manier om jezelf onder te dompelen in alternatieve en meeslepende realiteiten door te reizen met je fantasie. Voor deze mensen, die ervan houden om het ene boek na het andere te verslinden, is de ruimte om hun boeken op te slaan nooit genoeg, en ze eindigen vaak verspreid door het huis.

Het is waarschijnlijk met dit probleem in gedachten dat de Japanse architect Shinsuke Fujii zijn House in Shinyoshida ontwierp, een klein huis met een eigentijdse stijl in Yokohama en dat van binnen een accessoire herbergt dat elke enthousiaste lezer gelukkig maakt.

Waar gaat het over? Over een heel bijzondere boekenkast, gebouwd op een diagonale wand die letterlijk vanaf de grond tot aan het plafond kan worden beklommen. We hebben het over “beklimmen” omdat deze structuur, hoewel het design is, een zeer praktisch en nuttig doel heeft: alle boeken toegankelijk maken - zelfs die hogere - en ze netjes en veilig houden in geval van een aardbeving.

De seismische activiteit in dit deel van Japan is behoorlijk uitgesproken, en daarom dacht de architect Fujii aan de mogelijkheid dat de boeken van de planken zouden vallen. Met deze gekantelde boekenkast is dit echt onwaarschijnlijk.

Advertisement

Dankzij hout en beton is deze structuur zowel comfortabel in gebruik als mooi en veilig. De schuine muur geeft dit Japanse huis dus echt een sui generis-look, vol helderheid, minimalisme en moderniteit.

Geen twijfel mogelijk: dit is echt de perfecte omgeving voor wie niet anders kan dan zijn huis vullen met boeken: heb je al zin om daar te gaan zitten en je te laten meeslepen door een goed boek?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt