De apenstaartbaard: de extravagante mode die steeds succesvoller wordt en je verbijsterd achterlaat

Janine image
door Janine

22 Januari 2021

De apenstaartbaard: de extravagante mode die steeds succesvoller wordt en je verbijsterd achterlaat
Advertisement

De baard heeft de afgelopen jaren een hernieuwde populariteit gekregen, vooral onder jongeren. In feite zijn er veel jonge mannen die hun baard laten staan en experimenteren met de meest gevarieerde en vaak behoorlijk gedurfde stijlen. Snor, sik, onverzorgde of goed verzorgde baard: de keuzes, voor degenen die het op hun gezicht willen laten groeien, ontbreken niet, maar we zijn er zeker van dat de recente trend waarover we je gaan vertellen je gewoon verbluft zal achterlaten.

Waar hebben we het over? Over de "apenstaart" -baard, een bizarre stijl die een trend lijkt te zijn geworden in de periode 2020-2021. Van sommige foto's die aanvankelijk op sociale media werden verspreid, is deze manier om een ​​snor en baard te laten groeien nu heel populair. De naam is heel duidelijk: wie hem draagt, lijkt een apenstaart op zijn gezicht te hebben!

Advertisement
Mohammed Hersi/Twitter

Mohammed Hersi/Twitter

Een volledig "schone" wang, de andere met een nette baardstreep, die begint bij de bakkebaard, gebogen, die onder de kin passeert en eindigt op de snor, die op zijn beurt rigoureus moet worden losgemaakt van de rest van de baard, om het staarteffect te krijgen.

Advertisement

Hoe meer gekruld, hoe beter het is. Met deze intentie in gedachten, proberen veel mannen de meest gedurfde en verfijnde composities uit, er zeker van zijnd dat ze fascinerender en modieuzer zullen zijn.

craiglewandowski/Instagram

craiglewandowski/Instagram

Maar zijn we er echt zeker van dat dit het geval is? Afgaande op de resultaten lijkt het erop dat deze baarden soms meer doen denken aan de kleine, grote rampen die kunnen plaatsvinden tijdens het scheren, terwijl we misschien te veel haast hebben om onberispelijke resultaten te krijgen.

Pinterest

Pinterest

Toch blijft de baard met apenstaart populair. Onder de voorstanders van deze extravagante stijl zijn zelfs verschillende beroemde mensen. De belangrijkste onder hen was de Amerikaanse honkbalspeler Mike Fiers.

Imgur

Imgur

En er zijn er ook die besluiten ermee te pronken in zeer merkwaardige en uitgebreide variaties. Van spiralen tot kleuren, tot een gekrulde snor: sommige gezichten van mannen met zo’n baard slagen er echt in om ons met stomheid geslagen te laten.

Advertisement

Zoals het geval is met alle meest specifieke trends, zijn er ook in dit geval altijd mensen die besluiten iets verder te gaan, misschien aan populariteit te winnen onder hun volgers ten koste van zichzelf te laten zien met een aspect van twijfelachtige smaak.

Smaken zijn echter subjectief, en als het op mode aankomt, lijkt alles (of bijna alles) toegestaan. Het enige dat overblijft, is afwachten of deze trend uiteindelijk zal worden vergeten zoals zoveel anderen, of dat het een vervolg zal krijgen. Te oordelen, lijkt het voorbestemd om lang te duren…

Advertisement
Mr_Potamus/reddit

Mr_Potamus/reddit

Wat vind je van deze extravagante soort baard? Is het iets voor jou?

bryanmcclure/Instagram

bryanmcclure/Instagram

Advertisement