18 natuurlijke spektakels die ons wisten te verbazen met speciale effecten die de mooiste film waardig zijn - Curioctopus.nl
x
18 natuurlijke spektakels die ons wisten…
Een cartoonist portretteert de dynamiek van een ongezonde relatie: het werk komt voort uit haar ervaring 21 totaal mislukte renovaties waarin alles behalve gezond verstand aanwezig was

18 natuurlijke spektakels die ons wisten te verbazen met speciale effecten die de mooiste film waardig zijn

20 Februari 2021 • Door Janine
29.577
Advertisement

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar soms zijn de mooiste, meest bijzondere en verrassende dingen daar, op een steenworp afstand van ons, en het is eigenlijk nutteloos om ze te gaan zoeken wie weet waar. Als je er even over nadenkt, kan dit argument gelden voor veel aspecten van het leven, en het past zeker bij de natuurlijke context.

In de omgeving die ons omringt, kunnen we inderdaad versteld staan ​​van de meest spectaculaire verschijnselen, landschappen, wezens en gebeurtenissen. Het lijkt voor de hand liggend, maar dat is helemaal niet het geval. Het is in feite geen toeval dat de natuur altijd al een geliefde en favoriete inspiratiebron voor de mens is geweest. Elk seizoen, elk element en elke plaats - zelfs de meest onverwachte en verborgen - kan ons in een oogwenk vervoeren naar een visie van verwondering, met spektakels waarin het bijna de perfectie lijkt te raken. Hieronder wilden we hier 18 voorbeelden van verzamelen. Ben je klaar om nogmaals de vele manieren te ontdekken waarop Moeder Natuur ons weet te verbazen? 

1. Een perfect ronde steen

Te midden van de vele stenen slaagde deze persoon erin er een te vinden die speciaal ontworpen lijkt te zijn om verbazing op te wekken. Het is superrond! 

2. Een prachtige ijssculptuur

Als je wakker wordt, naar buiten gaat en een natuurlijk kunstwerk zoals dit vindt, kun je niet anders dan gelukkig zijn! 

Advertisement

3. Een "stad" op een boomstronk

Doet het je ook denken aan de skyline van een metropool, met gebouwen en wolkenkrabbers? In werkelijkheid is het "slechts" een merkwaardige formatie op een boomstam! 

4. Perfecte camouflage!

foto: reddit

5. Wanneer de vallende sneeuw besluit dat het tijd is om zelfs een eenvoudige geplaveide laan een magisch tintje te geven

foto: Imgur
Advertisement

6. IJssculpturen

Het lijkt bijna alsof iemand met opzet het ijs op de voorruit van die auto heeft gerold. Het resultaat? Op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend, zoals alleen de natuur dat kan! 

7. Een boomstronk die zo fascinerend is dat je er naar zou blijven kijken

foto: reddit
Advertisement

8. Wat zit er op?

foto: reddit

Het lijkt bijna op een vacht, nietwaar? In plaats daarvan is het gewoon het werk van ijs! 

9. Een bijzondere schelp!

Vind je ook niet dat de vorm op een menselijk hart lijkt?

Advertisement

10. Wonderen van de natuur: zelfs in een simpele steen kan een kleine wereld zich verbergen. Het lijkt net alsof er grassprieten zijn getekend

foto: reddit

11. Meer of boom?

foto: reddit

We zijn in Australië, bij Lake Cakora. Dit wonder werd vastgelegd door fotograaf Derry Moroney dankzij een drone: het water van het meer lijkt leven te geven aan de takken van een boom!

12. Moeder Natuur blijft ons verbazen

13. Wanneer de natuurlijke elementen claimen wat van hen is, wordt zelfs het eenvoudigste object superfascinerend!

foto: reddit

14. De tekeningen van de vogels in de lucht

Wie van ons heeft zich nog nooit verloren in de prachtige tekeningen die zwermen vogels in de lucht maken? Een spektakel dat even gewoon als fascinerend is! 

15. Een bos van ijs?

foto: Jqzzy/reddit

De manier waarop het ijs zich hier heeft gevormd lijkt struiken en planten in een sprookjesachtige omgeving tot leven te hebben gebracht! 

16. Kijk naar mijn schaduw die verschijnt in dit soort cirkelvormige regenboog: een spektakel dat je sprakeloos achterlaat!

17. We zijn op Lake Michigan: deze ijskappen vormen een ongelooflijk spektakel dat de omgeving praktisch magisch maakt

foto: reddit

18. Een kind vol liefde: zijn haar vormt een duidelijk zichtbaar hart!

De natuur die ons omringt, is soms echt speciale filmeffecten waardig. Het is geen kwestie van een cliché of iets vanzelfsprekends, maar van de pure waarheid: spektakels, elementen, wezens en verschijnselen zoals die hierboven zijn verzameld, bewijzen het. Ben je ooit zulke natuurwonderen tegengekomen? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt