De bruid zegt het huwelijk af omdat haar toekomstige echtgenoot de tafel van 2 niet kent - Curioctopus.nl
x
De bruid zegt het huwelijk af omdat…
Een fotograaf heeft slaapkamers van over de hele wereld vereeuwigd: de verschillen zijn fascinerend

De bruid zegt het huwelijk af omdat haar toekomstige echtgenoot de tafel van 2 niet kent

30 Mei 2021 • Door Janine
3.028
Advertisement

Als je besluit om je leven met iemand te delen, moet je er allereerst voor zorgen dat je die persoon goed kent. Is het tenslotte niet ook door haast en gebrek aan diepgaande kennis dat huwelijken snel eindigen?

In het geval van het Indiase stel waarover we je gaan vertellen, was de bruiloft nog niet eens begonnen. De reden? De bruid besloot het te annuleren omdat ze ernstige twijfels had over de culturele achtergrond van haar toekomstige echtgenoot. Twijfels die in een praktijktest zijn omgeslagen in zekerheden. En dus geen huwelijk meer! Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Herinner je je de tafel van 2? We hopen van wel, het is tenslotte iets wat in de kindertijd wordt geleerd, evenals een van de eenvoudigste en meest elementaire wiskundige informatie die je moet kennen. De toekomstige echtgenoot van de vrouw in kwestie was echter, toen hij op de proef werd gesteld, niet in staat om het correct op te zeggen.

Daarom besloot ze, aangezien ze al twijfelde aan de capaciteiten van haar vriend, in niet mis te verstane bewoordingen de bruiloft te annuleren. Ja, je leest het goed: een snelle - en ook vrij gemakkelijke - wiskundetest hebben plotseling alle projecten van het paar uitgewist, die klaar waren om via een ritueel een gecombineerd huwelijk aan te gaan in de Indiase staat Uttar Pradesh.

Het echtpaar, dat uiteraard anoniem bleef, ging daarom uit elkaar. De vrouw vertrok met de opmerking dat ze "nooit met iemand zou kunnen trouwen die niet eens kon rekenen”. Volgens haar familieleden had de familie van de bruidegom niemand geïnformeerd over het gebrek aan opleiding van de toekomstige echtgenoot vóór de bruiloft, wat de vrouw in woede deed uitbarsten. "Hij is misschien niet eens naar school geweest - zeiden ze - zijn familie heeft ons bedrogen".

Advertisement

Gelukkig wisten de twee families na dit eerste conflictmoment tot een akkoord te komen. Ze moesten alle geschenken en kostbare spullen die ze hadden gekregen teruggeven, maar van een huwelijk was geen sprake meer. Het is ongetwijfeld een extreem geval - en het is niet eens de eerste die zich in India voordoet - maar het is een episode die boekdelen spreekt over de noodzaak elkaar goed te kennen voordat een belangrijke stap zoals het huwelijk wordt gezet.

Wat zou jij hebben gedaan als je in de schoenen van de bruid had gestaan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt