"Ze zeggen dat ik te mooi ben voor deze baan": de gastechnicus lucht haar hart - Curioctopus.nl
x
"Ze zeggen dat ik te mooi ben voor deze…
Het verhaal van de 14 maanden durende transitie van man naar vrouw:

"Ze zeggen dat ik te mooi ben voor deze baan": de gastechnicus lucht haar hart

30 Mei 2021 • Door Janine
2.231
Advertisement

Toen Lisa Sheppard zich kwalificeerde als gastechnicus en ingenieur, was ze vast van plan haar leven te veranderen door een moeilijke taak op zich te nemen, vooral vanuit het oogpunt van collectieve acceptatie, aangezien je niet elke dag een ​​vrouw ziet die zulke praktische taken uitvoert.

Dit is echter nooit een probleem voor haar geweest en ondanks haar vastberadenheid en het feit dat zij de enige vrouw in haar bedrijf is, lijkt het erop dat er nog een lange weg te gaan is richting tolerantie. De reden? Lisa krijgt constante grappen en waardering over wat ze doet, en daarom heeft ze besloten om haar situatie openbaar te maken.

via: Metro

"Je kunt dit werk niet doen, het is voor mannen", of "je zou in de keuken moeten staan om eten te koken en schoon te maken", "Ik verwachtte geen vrouw", of "je bent te mooi voor dit werk". Dit en andere zijn de zinnen die Lisa zichzelf te vaak hoort herhalen tijdens het werken. Det 29-jarige vrouw uit Cwmbran, in Wales, zei dat negatieve opmerkingen helaas aan de orde van de dag zijn.

De gedachten en vooroordelen, niet al te verhuld, zijn altijd hetzelfde: bepaalde banen zijn gereserveerd voor mannen, andere voor vrouwen, en wat Lisa doet, valt in de eerste categorie. Het is dus niet ongewoon dat wanneer ze bij cliënten thuis komt, ze verbaasde gezichten voor zich ziet die toegeven dat ze nooit een vrouw hadden verwacht.

"Mensen geloven me niet als ik zeg dat ik dit werk doe - zei Lisa - ik krijg elke dag commentaar". Het is niet moeilijk voor te stellen dat het dagelijks leven om deze redenen helemaal niet gemakkelijk is om mee om te gaan. De vrouw is echter vastbeslotener dan ooit om in te gaan tegen alles wat sommige mensen "onaanvaardbaar" aan haar vinden.

Advertisement

"Ik probeer stereotypen te doorbreken en ik denk dat het fantastisch zou zijn als meer vrouwen dit soort werk zouden doen - vervolgde de jonge vrouw - het zou zeker helpen om de vooroordelen uit de wereld te helpen volgens welke het een mannelijk beroep is”. Soms, volgens wat ze zei, hebben mannen slechts een blik nodig om haar te laten begrijpen hoe ongeschikt ze haar vinden voor de taak die ze uitvoert.

"Alleen omdat ik met slangen, boilers en praktisch gereedschap werk, wil niet zeggen dat ik niet van typisch vrouwelijke dingen houd. Ik hou ervan om hakken en een jurk te dragen, make-up op te doen en mijn haar los te laten als ik uitga." Kortom, Lisa's beroepsleven is een echte dagelijkse strijd tegen moeilijk te verdwijnen vooroordelen. Veel mensen, die haar verhaal lazen, spraken hun steun en nabijheid uit. Wat vind jij? Zijn er echt banen die alleen voor mannen gereserveerd zijn?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt