Dit meisje woont thuis bij haar ouders en besteedt het geld van de huur aan luxe dingen

Janine image
door Janine

31 Maart 2023

Dit meisje woont thuis bij haar ouders en besteedt het geld van de huur aan luxe dingen
Advertisement

Als iemand onze ouders of grootouders had verteld dat jonge mensen er in de toekomst voor zouden kiezen om in het gezin te blijven in plaats van hun onafhankelijkheid ergens anders te zoeken, hadden ze het waarschijnlijk niet geloofd. Tot een paar decennia geleden probeerden mensen namelijk onafhankelijk te worden zodra ze hun studie hadden afgerond, en bovenal konden slechts enkelen zich de luxe veroorloven om hun studie voort te zetten door naar de universiteit te gaan. Nu is een universitaire opleiding binnen ieders bereik en is de tijd om het nest te verlaten onvermijdelijk verlegd naar de leeftijd van 30 jaar, zelfs nog later voor degenen die een carrière willen nastreven die vrij lange studies vereist.

Hoewel het voor velen een verplichte keuze is om bij hun ouders te blijven wonen, blijven veel jongeren tussen de 20 en 30 jaar thuis om de uitgaven met meer rust het hoofd te bieden.

via Flipboard

Advertisement
Anastasia Ricci/Facebook

Anastasia Ricci/Facebook

Anastasia Ricci is een jonge vijfentwintigjarige uit Greenwich, Engeland. In 2019, nadat ze van de universiteit kwam, was ze van plan om net lang genoeg bij haar ouders te blijven wonen om haar carrière in public relations te beginnen. De jonge vrouw merkte echter dat ze haar plannen moest uitstellen toen in maart 2020, slechts enkele weken na haar baan voor een PR-bureau in New York, de wereldsituatie drastisch veranderde.

Anastasia woonde bij haar ouders en besefte de ontelbare voordelen van die situatie, zozeer zelfs dat ze, na 3 jaar carrière, ondanks een stabiele en goedbetaalde baan, haar plannen overhoop haalde en er de voorkeur aan gaf in haar ouderlijk huis te blijven wonen.

Advertisement
Anastasia Ricci/Facebook

Anastasia Ricci/Facebook

Anastasia bekent dat ze uitgaven kan betalen waar ze anders niet eens van zou kunnen dromen, en dat ze ook regelmatig reizen kan maken. Als ze ervoor had gekozen om alleen te wonen, zou haar huur zwaar op haar maandbudget hebben gewogen, waardoor ze op deze manier niet zo van het leven kon genieten. De jonge vrouw vindt echter niet dat ze haar geld verspilt. "Ik zal mijn Chanel-tas voor de rest van mijn leven hebben", zei Anastasia over haar meest extravagante aankoop. "Ik zorg er goed voor en mijn dochter zal hem in de toekomst krijgen. Ik wil niet beknibbelen op het leven als het niet hoeft”, besloot ze overtuigd.

Anastasia is niet de enige jonge vrouw van de Generatie Z die deze keuze heeft gemaakt: er zijn namelijk veel jonge mensen die, om de steeds hogere huurlasten te vermijden en hun verdiensten opzij te kunnen zetten, ervoor kiezen om bij hun ouders te blijven wonen. Slimheid of luiheid? Aan jou het oordeel.

Advertisement