Deze vrouw beschouwt alle moeders die lang zwangerschapsverlof opnemen als "lui".

Janine image
door Janine

22 Februari 2023

Deze vrouw beschouwt alle moeders die lang zwangerschapsverlof opnemen als "lui".
Advertisement

Veel vrouwen dromen ervan om tijdens hun leven moeder te worden. Wanneer je echter ontdekt dat je zwanger bent, ondanks dat je door wilt gaan met je routine, bereik je een bepaald punt waarop je het niet meer aankan en de behoefte voelt om te stoppen en uit te rusten, maar vooral een noodzakelijke pauze van het werk te nemen. Dit wordt zwangerschapsverlof genoemd, waarmee je zowel voor als na de bevalling niet hoeft te werken.

De moeder, hoofdrolspeelster van het verhaal, had echter harde kritiek op al die vrouwen die lang zwangerschapsverlof nemen en vele maanden na de geboorte van het kind pas weer aan het werk gaan. Laten we eens kijken.

via kidspot

Advertisement
Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox is een 29-jarige moeder uit Edinburgh die vooral bekend staat als model voor een site voor volwassenen. Haar wens is om ervoor te zorgen dat haar kinderen een comfortabel leven leiden en alles krijgen wat ze nodig hebben. Om deze reden besloot ze een paar dagen na de bevalling weer aan het werk te gaan en drong ze er bij andere moeders op aan hetzelfde te doen.

"Als een moeder lang zwangerschapsverlof neemt, is dat niet om bij haar kind te zijn, maar gewoon omdat ze lui is en geen zin heeft om te werken. Het is bovendien essentieel om moeder worden je leven niet te laten beheersen, een pauze nemen van je kleintje kan je alleen maar goed doen. Er is niets beters dan terug te keren naar je werkroutine."

Advertisement

Just out being a maw never mind me 🍼🤦‍♀️😂

Pubblicato da Jaelyn Cox su Giovedì 26 gennaio 2023

Verder vindt de vrouw het fundamenteel om direct na de bevalling weer te gaan trainen. Het doel is niet alleen om afgeleid te worden, maar vooral om weer in vorm te komen en gewichtstoename te voorkomen. Volgens haar mag men nooit een sedentaire levensstijl en het verlangen om bij je kind te zijn de overhand laten nemen.

Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox/Facebook

Natuurlijk veroorzaakten de woorden van de vrouw nogal wat opschudding, zodanig dat talloze gebruikers besloten in te grijpen. Sommige mensen beweren namelijk dat dit niet de houding van een moeder is: "een moeder moet rusten na de bevalling en voor haar kinderen zorgen", "Ik denk niet dat je het moederschap waardeert" of, nogmaals, "een baan als die van jou is niet vermoeiend, als je een meer uitputtende baan had, zou je langer tijd thuis blijven na de bevalling".

Wat denk jij?

Advertisement