Op 50-jarige leeftijd verandert ze haar leven: ze zegt haar baan als lerares op om vrachtwagenchauffeur te worden

Janine image
door Janine

10 Maart 2023

Op 50-jarige leeftijd verandert ze haar leven: ze zegt haar baan als lerares op om vrachtwagenchauffeur te worden
Advertisement

Op een bepaalde leeftijd dromen mensen ervan hun leven te veranderen. Alles waar ze van droomden toen ze jonger waren, willen ze werkelijkheid laten worden. Misschien hebben ze het nastreven van die hoop opgegeven vanwege obstakels die ze niet hebben overwonnen, of hebben ze dat pad moeten verlaten vanwege druk van buitenaf. Na jaren, met een ander besef, is de kans groot dat ze besluiten op hun schreden terug te keren en de opgeborgen droom te verwezenlijken.

De hoofdrolspeelster van het verhaal gaf op 50-jarige leeftijd haar baan als lerares op om haar kinderdroom na te jagen en vrachtwagenchauffeur te worden. Laten we eens kijken hoe het ging.

via Womenintrucking

Advertisement
Vanita Johnson/womenintruckingfoundation

Vanita Johnson/womenintruckingfoundation

Vanita Johnson was net 50 jaar geworden toen ze besloot haar leven totaal om te gooien. Ze hield van haar baan als lerares, maar had nieuwe prikkels nodig. Om deze reden verspilde ze geen tijd aan het najagen van haar kinderdroom: beginnen met het besturen van vrachtwagens.

Ze had onlangs een vaste aanstelling als lerares gekregen op een basisschool. Tot dat moment had ze altijd als vervangend docente gewerkt. Toen het leek alsof haar carrière een positieve wending nam, besloot ze haar leven overhoop te halen. Toen scholen gedwongen werden om online les te geven, had ze het gevoel dat dit niet langer het werk was dat ze wilde doen.

Ze was aan die baan begonnen om face-to-face les te geven met de studenten. Dat was de reden die haar ertoe bracht om een ​​vrachtwagenrijbewijs te halen. Hoewel ze bang was om zo'n stap te zetten, omdat het verlaten van een vaste baan een moeilijke keuze is, dacht ze geen twee keer na en stortte ze zich op dit nieuwe avontuur.

Advertisement
Pxhere - not the actual photo

Pxhere - not the actual photo

"Ik nam ontslag en volgde een kinderdroom. Toen ik in de auto zat, keek ik altijd uit het raam in de hoop een passerende vrachtwagen te zien, en ik wist zeker dat ik er op een dag in zou rijden. Die droom kwam uit. Het was een enorme verandering. Maar ik wilde het zo graag doen, dat ik me vervuld voelde toen ik deze keuze maakte. Mijn favoriete onderdeel van deze baan is de vrijheid, ik voel me als een vogel die vrij in de lucht vliegt. Nu ken ik de straten en de bezienswaardigheden van mijn land".

Zou jij dezelfde moed hebben gehad als zij?

Advertisement