Comfortabel maar met stijl: Balenciaga lanceert zijn Crocs met naaldhak

Janine image
door Janine

11 Juni 2021

Comfortabel maar met stijl: Balenciaga lanceert zijn Crocs met naaldhak
Advertisement

Klompen en hakken. Iedereen zou opmerken dat er iets is dat contrasteert in het naast elkaar plaatsen van deze twee elementen. Iedereen misschien, maar niet Crocs en Balenciaga, twee bedrijven die dankzij een samenwerking die in 2017 begon, aan de schoenenwereld hebben gepresenteerd die ongetwijfeld voorbestemd zijn om veel reacties uit te lokken, en misschien zelfs discussies teweeg te brengen.

Waar hebben we het over? Simpel, en tegelijkertijd vrij uniek: iconische Crocs-klompen die aan de achterkant verhoogd zijn door een vrij hoge hak en verrijkt met het merk van het bekende Spaanse modebedrijf. Een luxe partnership dat allesbehalve voordelig belooft te zijn. Klaar om ze nader te ontdekken?

via crfashionbook

Advertisement

Laten we eerlijk zijn: als je naar deze klompen met hoge hakken kijkt, kun je in het begin behoorlijk verbijsterd zijn. Immers, van een schoen die volledig is gewijd aan functionaliteit en comfort, zoals de Crocs, zou je alles verwachten, behalve een hak.

Toch bestaan ​​ze echt en werden ze gepresenteerd op de lente-zomer 2022 modeshow van Balenciaga. Het idee is te danken aan de Georgische ontwerper en creatief directeur van het merk Demna Gvasalia die over deze superluxe Crocs zei: "het is niet onmogelijk, de kwestie van smaak is erg subjectief, we zullen zien of het werkt. We hebben Crocs opnieuw geïnterpreteerd".

Advertisement
The Sole Supplier/Twitter

The Sole Supplier/Twitter

Het is waar: over smaak valt niet te twisten, ook al zijn we er zeker van dat deze schoenen niet weinig verbazing en niet weinig reacties bij mensen zullen opwekken. Net zoals in 2017 al andere high fashion Crocs hadden gedaan, ook deze opnieuw bedacht door Balenciaga, die ze had verrijkt met strass-steentjes, kostbare edelstenen en kristallen. Het jaar daarop was het de beurt aan een ander paar Crocs, dit keer met een super-verhoogde zool en een felle roze kleur, verkocht voor het bescheiden - om het zo maar te zeggen - bedrag van 850 dollar.

Hoewel noch de officiële releasedatum, noch de prijs zijn onthuld, is het bijna zeker dat deze Crocs met hak van Balenciaga niet goedkoop zullen zijn. Degenen die comfort en stijl willen, zullen misschien ook bereid zijn hoge bedragen te betalen om niet onopgemerkt te blijven. De kleuren zijn tot nu toe felgroen, zwart en grijs en zullen, naar wat is geleerd, ook beschikbaar zijn in de variant van een laars, hoog tot aan de knie.

Wat vind jij? Ben je overtuigd?

Advertisement