Een 37-jarige vrouw bevalt van een 10-ling: het is een recordgeboorte - Curioctopus.nl
x
Een 37-jarige vrouw bevalt van een 10-ling:…
Comfortabel maar met stijl: Balenciaga lanceert zijn Crocs met naaldhak Ongehuwde en kinderloze vrouwen zijn gelukkiger dan vrouwen met gezinnen, dat beweert een expert

Een 37-jarige vrouw bevalt van een 10-ling: het is een recordgeboorte

10 Juni 2021 • Door Janine
12.348
Advertisement

Voor iedere vrouw is de zwangerschap een bijzonder moment, zowel fysiek als emotioneel. Ze wachten 9 lange maanden, maanden waarin het lichaam onvermijdelijk verandert, wachtend op de dag die de rest van het leven van de ouders zal veranderen. Dat van Gosiame Thamara Sithole, een 37-jarige Zuid-Afrikaanse vrouw uit de provincie Giateng, is echter een bijzonder geval: in een ziekenhuis in Pretoria beviel ze van een tienling en vestigde ze met haar bevalling een nieuw wereldrecord. In feite heeft ze Halima Cisse uit Mali “verslagen", die een paar maanden eerder 9 kinderen had gekregen.

foto: Mirror

Kun je je voorstellen wat het betekent om 10 baby's te dragen? De geboorte kwam echter als een verrassing, aangezien artsen haar aanvankelijk vertelden dat ze "slechts" zes kinderen verwachtte. Tijdens de echo's hadden de artsen de andere 4 kinderen kennelijk niet kunnen zien. Op de daaropvolgende echo's merkten ze vervolgens twee andere baby's op: ze kondigden aan de vrouw aan dat ze een achtling zou krijgen. Het liep echter anders en de vrouw beviel dankzij een keizersnede van 7 jongens en 3 meisjes.

foto: Mirror

De vrouw, al moeder van een zesjarige tweeling, heeft altijd volgehouden dat haar zwangerschap natuurlijk was: ze had geen vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. Ze gaf ook toe dat de eerste maanden van haar zwangerschap erg moeilijk waren: ze had vaak pijn in haar benen en brandend maagzuur. Bovendien maakte ze zich zorgen, omdat zo'n zwangerschap grote risico's met zich meebrengt: complicaties bij meerlingen komen namelijk heel vaak voor. Maar de realiteit heeft alle verwachtingen overtroffen, en alle baby's - prematuur geboren met 29 weken - maken het goed, hoewel ze zeker speciale zorg nodig hebben.

Ze liggen momenteel in couveuses, onder toezicht van artsen, in afwachting van Sithole en haar man om ze mee naar huis te nemen. De echtgenoot sprak na de bevalling al zijn geluk uit, hoewel hij het vanwege de emotie moeilijk vond om een verklaring te geven. Vreugde, verwondering, ongeloof: we kunnen ons alle emoties voorstellen die de ouders bij het zien van hun 10-ling voelden en we wensen deze recordfamilie het allerbeste toe.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt