Deze olifant brak door een keukenmuur op zoek naar een nachtelijke snack - Curioctopus.nl
x
Deze olifant brak door een keukenmuur…
Egyptisch blauw: het eerste synthetische pigment dat in de geschiedenis is geproduceerd en daarna is vergeten Jongen redt een vos van een pelsdierfokkerij: nu zijn ze onafscheidelijk

Deze olifant brak door een keukenmuur op zoek naar een nachtelijke snack

17 Juli 2021 • Door Janine
980
Advertisement

Heb jij ’s nachts ook weleens trek, en ga je daarom naar de keuken op zoek naar een snack? Het is ons allemaal overkomen, maar niemand van ons had vanwege de honger de moed om door een muur te breken. Maar olifanten staan ​​bekend als ongelooflijk intelligent en net zo grappig: Boonchuay is een mannetjesolifant die in Kaeng Krachan National Park leeft. In de vroege uurtjes van een zaterdagochtend brak de grote olifant door een keukenmuur op zoek naar een nachtelijk tussendoortje.

Ratchadawan Puengprasoppon is een vrouw die in het district Hua Hin van de westelijke provincie Prachuap Khiri Khan in Thailand woont. Ze zei dat ze wakker werd door harde geluiden. Ze stond op om te begrijpen wat er gebeurde en zag het hoofd van een grote olifant uit de muur van haar keuken komen. De olifant, Boonchuay, leek op zoek naar voedsel. Met zijn lange slurf rommelde hij in feite in de keuken en liet hij potten en bestek op de grond vallen. Ondertussen filmde Ratchadawan, niet wetend wat te doen, de scène met haar telefoon.

Het is echter niet de eerste keer dat de grote olifant het dorp komt bezoeken: integendeel, de parkopzichter zegt dat olifanten vaak de huizen komen bezoeken, vooral als er een lokale markt is, omdat ze het eten ruiken. Er zijn ook gevallen bekend van olifanten die naar gecultiveerde velden gingen om suikerriet of maïs te eten. Hoewel ze grappig en lief zijn, met die lange slurf die beweegt op zoek naar iets te eten, vormen ze een probleem voor boeren omdat ze het land beschadigen. Omdat het een veel voorkomend geval is, willen boeren een manier vinden om de situatie te stoppen.

Advertisement

Experts zeggen: "Deze incidenten nemen in Azië toe en zijn waarschijnlijk te wijten aan een afname van de beschikbare hulpbronnen en een toename van menselijke verstoringen in het leefgebied van olifanten. Als je niet voldoet aan de behoefte van olifanten aan voedsel, water en andere hulpbronnen in hun natuurlijke habitat (of ervoor zorgt dat ze die ergens anders vinden), zullen ze manieren vinden om afschrikmiddelen te omzeilen en dorpen of landbouwgronden te betreden op zoek naar deze middelen”. Boonchuay veroorzaakte wat schade in de keuken van de vrouw, maar deze episode werpt licht op een veel grotere situatie die omwonenden zorgen baart.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt