Deze artiest "speelt" met de ondergaande zon: 13 foto's met een surrealistische en romantische charme - Curioctopus.nl
x
Deze artiest "speelt" met de ondergaande…
Je laten steriliseren op je 21ste en dan een stortvloed krijgen aan kritiek op sociale media: Een meeuw slaat haar terwijl ze in de achtbaan zit: als een klap met 120 km/u

Deze artiest "speelt" met de ondergaande zon: 13 foto's met een surrealistische en romantische charme

28 Juli 2021 • Door Janine
1.116
Advertisement

Steek je hand op als je nog nooit gefascineerd bent geweest tegenover een prachtige zonsondergang. De ondergaande zon, met de kleuren en sferen die ze creëert, is altijd een van de belangrijkste inspiratiebronnen geweest voor romantische, nostalgische omgevingen waarbij de natuur ons unieke spektakels kan bieden.

De fotograaf en beeldend kunstenaar waarover we je gaan vertellen weet er alles van, die er in zijn kunst altijd in slaagt om van de zon een echte absolute protagonist te maken, zowel op een romantische als speelse manier. Spelend met de ster die ons verlicht, creëert Sulabh Lamba foto's die een understatement zouden zijn om ze als fascinerend te definiëren. Klaar om ze te ontdekken?

Deze jonge en getalenteerde kunstenaar is in staat om de zonsondergang in zijn eigen stijl te "herinterpreteren" en zijn foto's weten een gevoel van pure sereniteit over te brengen.

De ondergaande zon is voor Sulabh een ware inspiratiebron, misschien wel de grootste. Deze Indiase kunstenaar beperkt zich niet tot het observeren of vastleggen op foto’s, maar doet nog iets meer: ​​hij speelt ermee.

Advertisement

Hoe doet hij dat? Eenvoudig en tegelijkertijd origineel: hij "gebruikt" onze vurige ster als een soort rekwisiet, waarmee de silhouetten op de foto acties kunnen uitvoeren.

Je ziet het als je door zijn foto's scrolt: de menselijke figuren die Lamba portretteert, zijn niet gedefinieerd en gedetailleerd weergegeven, maar als silhouetten.

Deze silhouetten kunnen in de zon liggen, het gebruiken om bepaalde handelingen uit te voeren, bij zich te dragen, met anderen te delen of er zelfs op te springen.

Advertisement

Hoewel het voor Sulabh allemaal begon als een simpele hobby, is deze vorm van artistieke fotografie tegenwoordig een echte reden om te leven.

Zijn ongelooflijke foto's van de ondergaande zon gingen al snel de wereld rond, maakten veel mensen enthousiast en zorgden ervoor dat hij een aanzienlijke populariteit kreeg.

Advertisement

"Ik hou meer van zonsondergangen dan van zonsopgangen - bekende Lamba - ze inspireren me altijd en ik begon mijn afbeeldingen tegen het licht te maken, met silhouetten, waardoor de zon mijn onderwerp werd".

En er is veel meer in zijn afbeeldingen dan alleen een scène van een zonsondergang. Vriendschap, avontuur, vreugde, positiviteit, luchtigheid, ironie, surrealisme en nog veel meer: ​​als je ernaar kijkt, lijkt het of je naar een andere wereld vertrekt, fantasierijk en licht.

Advertisement

"Ik ben echt dankbaar voor het succes dat ik ontvang - zei Sulabh - ik had nooit gedacht dat zoveel mensen me zouden vergezellen op mijn reis".

Wat we hier hebben verzameld, is slechts een kleine selectie van Sulabh's foto's: zijn zeer populaire artistieke en fotografische werken worden getoond op de Instagram-pagina sulabhlamba6.

Het lijdt geen twijfel: deze man weet echt waar hij het over heeft als het gaat om foto’s van zonsondergangen!

Het zijn werkelijk fascinerende foto’s, vind je niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt