Deze drie jonge automonteurs geven een goedkope auto een tandemfietsaandrijving - Curioctopus.nl
x
Deze drie jonge automonteurs geven een…
SpongeBob en Patrick zijn Op deze Instagrampagina worden adembenemende designontwerpen verzameld, hier zijn 11 voorbeelden

Deze drie jonge automonteurs geven een goedkope auto een tandemfietsaandrijving

07 Augustus 2021 • Door Skip
984
Advertisement

Tot hoever kan je gaan met creativiteit? Het is zeker een vraag die een erg lang antwoord verdient, waarbij er dan wordt gekeken naar vele facetten. Maar een ding is zeker: soms zien we zulke bijzondere experimenten dat we niet weten of we die moeten scharen onder creativiteit of onder waanzin.

Misschien is het eigenlijk wel allebei en is dit het enige waar we aan kunnen denken wanneer we kijken naar de uitvinding die we zo gaan bespreken van deze jonge Amerikaanse automonteurs. Een auto en een fiets zijn twee voertuigen die onderling erg van elkaar verschillen, dat hoeven bijna niemand nog te vertellen. Maar toch zijn de mensen van Life OD erin geslaagd om op primitieve wijze een soort van hybride te maken die iets wonderbaarlijks heeft. Hoe zit het dan precies? Het is een kleine auto die bij wijze van spreken wordt aangedreven door een tandemfiets. Wil je zeggen dat je het niet gelooft? Wacht nog even, dan laten we je het zien.  

Auto of fiets? Waarschijnlijk is dit voertuig beide en is het geen toeval dat de foto's en filmpjes snel het internet rondgingen. Het komt dan ook niet elke dag voor dat je op straat "zoiets" ziet rondrijden en is dit zeker ook niet een project wat voor iedereen haalbaar is. Dat voor nu dan althans, niet zo getest en veilig is om na te doen. We gaan eens eventjes inzoomen op de details.

Hoeveel vermogen heb je nodig om een auto in beweging te zetten? Trappen op een tandem, afgaande op het experiment dat de monteurs van Life OD hebben gedaan. Nee we maken geen grapje omdat deze jonge knutselaars een oude en doodgewone Honda Civic te nemen, de motorkap te openen en de versnellingsbak zo aan te passen dat het kan worden aangedreven door een tandemfiets. Die ze gewoon op de auto hebben gelast. 

Waanzin of genialiteit? Waarschijnlijk allebei. Ze moesten lang werken en de boel ombouwen, dit hebben ze nauwgezet op video gezet en die op hun Youtubekanaal geplaatst. Feit is dat deze monteurs erin zijn geslaagd om de goedkope auto aan te kunnen drijven door met hun benen te trappen op de pedalen.

Advertisement

De Civic-tandem ging niet harder dan 7 a 10 kilometer per uur. Het is inderdaad zo dat dit een redelijk amateuristisch project is zonder verfijning. Maar het werkte wel en dit was voor hen al een grote mijlpaal. De motor die uit de voorkant steekt wordt aangedreven door de trapkracht van de heren, die het op hun beurt lukte de auto vooruit te laten komen.

Het ligt natuurlijk voor de hand dat ze de aandacht trokken van voorbijgangers en automobilisten tijdens de proefrit op straat. Er kwam toen ook nog een politiewagen voorbij waarna de jongens werden aangehouden. "Wat moet ik doen," zal de agent zich vast hebben afgevraagd, want het is ook lastig zoeken naar eventuele overtredingen als je moeite hebt om zo'n voertuig ergens in te delen in een categorie. 

Uiteindelijk werd er niemand gearresteerd of beboet en hoeven we denk ik ook niet te zeggen dat het beter is om je zelf niet te wagen aan zulke projecten, wat dan serieuze gevolgen zou kunnen hebben voor de veiligheid op straat. Het avontuur dat door Life OD is opgenomen heeft iets wonderbaarlijks en wie weet komen andere moedige uitvinders daardoor wel op revolutionaire ideeën! 

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt