SpongeBob en Patrick zijn "gespot" in het echt op een foto van een team wetenschappers die het internet rondgaat - Curioctopus.nl
x
SpongeBob en Patrick zijn "gespot" in…
Ze kopen een huis om te renoveren en vinden 450.000 bijen binnen de muren Deze drie jonge automonteurs geven een goedkope auto een tandemfietsaandrijving

SpongeBob en Patrick zijn "gespot" in het echt op een foto van een team wetenschappers die het internet rondgaat

07 Augustus 2021 • Door Skip
7.630
Advertisement

De natuur is in staat te verrassen met special effects die zo speciaal zijn dat het soms net lijkt alsof moeder natuur ons iets wil zeggen. Of in het geval van de foto die we met je gaan bespreken, een best leuke grap met ons wil uithalen.

Ken je SpongeBob, het figuur uit de gelijknamige tekenfilmserie die in heel de wereld bekend werd om zijn avonturen en zijn malle uiterlijk? Goed. Heb jij je ooit afgevraagd hoe deze zeespons er in het echt zou uitzien? Als het antwoord ja is dan heb je met deze foto een "concreet" beeld in handen. En niet alleen van hem want op de foto staat ook nog Patrick Ster, zijn beste vriend!


Nee dit is echt geen grap, we zeggen het je. De foto waarop SpongeBob en Patrick staan afgebeeld wekte allereerst de verbazing bij de makers ervan. Wie zijn dat dan? Het is een groep marienewetenschappers van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), een federaal agentschap in de V.S. dat zich bezighoudt met oceanen, klimaat en het weer. Tijdens een verkenningstocht in de Atlantische Oceaan van de bodem en van waterhabitats, wat overigens werd gedaan met een bestuurbaar voertuig, was er een tafereel dat direct de aandacht heeft weten te trekken van de experts.

Heel rustig op de rotsen onder water lagen daar een gele spons (Hertwigia) en een roze zeester (Chondraster). De vergelijking met de wereldberoemde tekenfilmfiguren moest gewoon worden gemaakt. Daar waren ze dan, SpongeBob en zijn vriend Patrick Ster, echter dan ooit! Hoewel broek en andere kledingstukken ontbreken, moeten we wel toegeven dat het beeld enerzijds verbazing oproept en dat we ook een beetje moeten lachen.

Dat de foto meteen van hot naar her is gegaan op sociale media dat ligt natuurlijk voor de hand, waar het rap onderdeel is geworden van het publieke domein. Marinewetenschapper Christopher Mah van de NOAA was de eerste die de foto deelde op Twitter. "Normaal gezien maak ik deze verwijzingen niet... maar wow het zijn SpongeBob en Patrick in het echt!

Het is voor hem en alle anderen die de foto hebben gezien onmogelijk om de vergelijking met de tekenfilmfiguren niet te maken. "Ik dacht dat het wel grappig zou zijn om deze vergelijking te maken. Als bioloog met specialisatie in zeesterren kan ik zeggen dat de meeste manieren waarop Patrick en SpongeBob zijn weergegeven niet kloppen" laat Mah weten. Deze twee dieren op de foto op de zeebodem van de Atlantische oceaan lijken wel de echte tegenhangers van de spons en zijn vriend.

Kijk goed naar de spons. Buiten het knalgele is hij ook nog rechthoekig net als Bob. En dan de kleur van die ster! Echt heel trouw aan de tekenfilm... maar eigenlijk lagen deze twee wezens niet naast elkaar vanwege welwillende redenen. Integenddeel: zeesterren vinden zeesponsen heerlijk en was Sponge waarschijnlijk Patricks prooi. Het leven onder water is echt fascinerend als je erop let. Wie weet zijn er daar beneden nog wel meer bedachte personages die echt zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt