Een Duitse startup ontwerpt een “regenscherm” voor fietsen die fietsers tegen regen beschermt

Janine image
door Janine

07 September 2021

Een Duitse startup ontwerpt een “regenscherm” voor fietsen die fietsers tegen regen beschermt
Advertisement

De fiets is een van de meest populaire vervoermiddelen: hij is voordelig, duurzaam en stelt je in staat om je met groot gemak te verplaatsen op middellange afstanden. Maar ook fietsen hebben, net als andere vervoermiddelen, nadelen: op sommige delen van de weg kan het vermoeiend zijn en je verplaatsen in ongunstige weersomstandigheden kan onmogelijk worden. Daarom heeft een Duitse startup, genaamd Rainrider, een soort regenscherm ontworpen die als schild fungeert bij regen.

via rainrider

Advertisement
RainRider/Youtube

RainRider/Youtube

Deze zachte, transparante hoes zorgt ervoor dat fietsers beschermd en droog blijven bij regen of slechte weersomstandigheden. Het is licht - het weegt namelijk slechts 1,5 kg - en kan snel worden gemonteerd en gedemonteerd. Je monteert hem op het stuur en op de vorkpoten, het beschermt je vooral aan de voorkant en aan de zijkanten. Daarnaast is hij verstelbaar en opvouwbaar, waardoor hij makkelijk mee te nemen is in je rugzak of tas. Bij plotselinge regen kun je daarom op een beschutte plaats stoppen en het monteren, zodat je zonder nat te worden op je bestemming aankomt; of in ieder geval zo min mogelijk nat wordt. Het belangrijkste doel van de startup is in feite om de uitstoot van gassen te beperken, zelfs op dagen dat het onvermijdelijk lijkt om met de auto te reizen.

Advertisement
RainRider/Youtube

RainRider/Youtube

Fietsen met dit scherm gemonteerd is geen probleem: het is in feite ontworpen met een aerodynamische vorm die de luchtweerstand laag houdt. Bovendien is het scherm transparant en bestand tegen UV-stralen: het is een comfortabele en nuttige constructie, zowel bij regen als bij een bijzonder warme en zonnige dag. Het kan in hoogte worden versteld en dit maakt het geschikt voor elk lichaamstype.

RainRider/Youtube

RainRider/Youtube

Het team heeft aan alles gedacht: er is ook een instelbaar ventilatiesysteem dat voorkomt dat het raam beslaat en er is ook een verlichtingssysteem waarmee je het zicht vergroot en in alle rust en veiligheid fietst, ook 's nachts. Wanneer je op je bestemming aankomt, of wanneer de hoes niet meer nodig is, kun je hem verwijderen en opvouwen en in een tas opbergen. Dit ogenschijnlijk eenvoudige object is te koop voor €129,95. Zou het nuttig kunnen zijn om mensen te stimuleren de auto te laten staan?

Advertisement