Moeder zet per ongeluk zoon te koop in plaats van bank: “Ik moet er vandaag van af”

Janine image
door Janine

06 December 2021

Moeder zet per ongeluk zoon te koop in plaats van bank: “Ik moet er vandaag van af”
Advertisement

Hoeveel dingen kunnen er gedaan worden dankzij internet en sociale netwerken? Het is mogelijk om veel gemakkelijker toegang te krijgen tot informatie, het is mogelijk om virtueel contact te maken met fysiek ver verwijderde mensen, nieuwe persoonlijke relaties en nieuwe samenwerkingen aan te gaan, en het is mogelijk om toegang te krijgen tot een veel bredere markt. In feite zijn er veel platforms waarmee we producten online kunnen verkopen of kopen, maar dit verhaal leert ons dat we - wanneer we inhoud online uploaden - onze aandacht erbij moeten houden.

via The Mirror

Advertisement

Lucy Battle is een jonge moeder die in Burley, in Engeland, woont. De vrouw plaatste een bericht op haar Facebook-profiel: de bedoeling was om van haar oude bank af te komen en deze te koop te zetten op sociale media. De vrouw dacht, nadat ze een nieuwe bank had gekocht, dat het handiger zou zijn om de oude te verkopen dan om het weg te gooien. Dus schreef ze haar post en plaatste ze foto's - tenminste, dat dacht ze - van de bank in kwestie. Ze realiseerde zich echter niet dat ze een verkeerde afbeelding had gekozen voor haar post: een foto van haar 7 maanden oude baby, genaamd Oscar.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Deze kleine afleiding heeft geleid tot een groot misverstand: gebruikers dachten in eerste instantie dat de vrouw haar zoon wilde verkopen, maar realiseerden zich vervolgens de fout. Je kunt je Lucy's reactie wel voorstellen toen ze zich haar fout realiseerde: ze vond het vreselijk, maar het was te laat om het te herstellen. "Ik moet er vandaag van af", schreef Lucy in haar post, verwijzend naar de bank. Gebruikers begonnen echter commentaar te geven en haar ironische berichten te sturen: er was geen gebrek aan grappen over de vrouw die bereid was haar zoon voor zo'n lage prijs te verkopen. Er waren ook kopers die echt geïnteresseerd waren in de bank en die, geïntrigeerd door de foto van Oscar, haar berichten stuurden.

Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De vrouw vertelde: "Het werkte wel, want een van de berichten was van iemand die om informatie over de bank vroeg! Maar de meeste waren mensen die grappen maakten over het feit dat ik mijn zoon weggaf." Wat waren deze grappen?: "Kan ik hem ruilen met een tiener?", “Kan hij met andere kinderen overweg?”.

De vrouw, nadat ze had opgemerkt dat haar zoon veel succes had en haar hielp de oude bank kwijt te raken, verwijderde de post. Maar geen paniek: Oscar ligt veilig in de armen van zijn moeder.

Advertisement