Robotstofzuiger ontsnapt uit het hotel waar hij werkt en verdwijnt voor een dag: het merkwaardige avontuur

Janine image
door Janine

27 Januari 2022

Robotstofzuiger ontsnapt uit het hotel waar hij werkt en verdwijnt voor een dag: het merkwaardige avontuur
Advertisement

Wie heeft er nooit een onweerstaanbare behoefte gevoeld om te ontspannen aan de vermoeiende dagelijkse ritmes? We hebben het allemaal, vroeg of laat, meegemaakt: en als dat moment komt, is het enige wat je hoeft te doen, voor jezelf te zorgen om op te laden. Wat als dit ook geldt... voor een robot?

Het is duidelijk dat we een grapje maken, zelfs als, te oordelen naar de merkwaardige episode die we je gaan vertellen, het lijkt alsof zelfs de grappige stofzuiger-protagonist een luchtje wilde scheppen, misschien "moe" om altijd in dezelfde plaats en altijd dezelfde omgevingen schoon te maken. Daarom "ontsnapte" hij letterlijk uit het Engelse hotel waar hij had gewerkt en besloot - om het zo te zeggen! - een rondleiding door de stad te maken. Een dag vermist, werd hij later gevonden onder een heg. Dit is wat er is gebeurd.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het was een gedenkwaardige scène. Een open deur, niemand om toezicht op te houden en de robotstofzuiger, die gewend was zich altijd in dezelfde omgeving te verplaatsen en ruim binnen de muren van het Travelodge hotel in Cambridge te blijven, ging op avontuur in de buitenwereld.

De schoonmakers van het hotel, die hem niet zagen, realiseerden zich meteen dat er iets mis was. Dus toen ze zich realiseerden dat de robot naar buiten was gegaan, gingen ze naar hem op zoek. In een post op Reddit vertelde de adjunct-directeur van het hotel wat er gebeurde, niet zonder een vleugje ironie. "Vandaag hebben we een van onze nieuwe robotstofzuigers in gebruik genomen en vluchtte hij naar de vrijheid", schreef hij, eraan toevoegend dat Travelodge zelfs een biertje zou aanbieden aan iedereen die hem veilig en wel terugbracht.

Advertisement
Shocknawe-21/reddit - Not the actual photo

Shocknawe-21/reddit - Not the actual photo

Het spreekt bijna vanzelf dat de episode meteen veel geamuseerde reacties opleverde op sociale netwerken. In feite was er geen gebrek aan gebruikers die grappen maakten over het verhaal dat een understatement is om als ongebruikelijk en hilarisch te definiëren. "Het zal geen enkel risico lopen, omdat het geen natuurlijke vijanden heeft", zei iemand bijvoorbeeld. Stel je voor dat je rustig door de straat loopt, naar beneden kijkt en zo'n “voortvluchtige” op je af ziet komen. Een paradoxaal en komisch tafereel, vind je niet?

Niemand slaagde erin hem binnen enkele uren op te sporen, totdat de robot opdook. Na een hele dag buiten te zijn geweest, werd de stofzuiger gevonden onder een heg, net toen het hotelpersoneel zeker wist dat ze hem nooit meer zouden zien. Volgens wat het hotel in Cambridge meldde, "ligt hij nu veilig op de plank met de rest van zijn robotstofzuigerfamilie." Een mooi avontuur dus, dat gelukkig op de beste manier eindigde!

Advertisement