De buurman parkeert de auto altijd op haar oprit: ze neemt wraak en belt de sleepwagen

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

De buurman parkeert de auto altijd op haar oprit: ze neemt wraak en belt de sleepwagen
Advertisement

Een vreedzame relatie met de buren is belangrijk: niemand wil wonen in een context waar de sfeer zwaar en gespannen is. We zouden allemaal graag aardige, respectvolle en begripvolle buren hebben, maar dat geluk hebben we niet altijd: sommige mensen trekken zich niets aan van de gevolgen die hun gebaren voor anderen hebben. Wat te doen in deze gevallen? De dialoog is zeker de meest diplomatieke keuze; wanneer zelfs dit niet genoeg is, nemen veel mensen hun toevlucht tot extreme oplossingen: dit is wat een vrouw deed, die het verhaal op Reddit vertelde over haar respectloze buurman.

via reddit

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De hoofdpersoon van dit verhaal is een alleenstaande moeder van twee kinderen. De vrouw zegt dat toen de buren in het naastgelegen huis trokken, de problemen begonnen. De vrouw verwelkomde het gezin - bestaande uit vader, moeder en twee tienerkinderen - op een hartelijke manier. In de wijk waren er nooit misverstanden over auto's: iedereen parkeerde zijn auto correct, zonder de ruimte van anderen te hinderen. Met het nieuwe gezin veranderde de situatie echter ten zeerste: de vader van de twee jongens vroeg op een dag de buurvrouw om zijn zoon toestemming te geven om de SUV op haar oprit te parkeren, omdat er geen andere plek was. De man gaf zijn zoon namelijk een nieuwe auto cadeau, maar de zoon had moeite om een ​​parkeerplaats te vinden. De vrouw schrok van dit verzoek en antwoordde ontkennend: haar zoon had niet op haar oprit kunnen parkeren, omdat het het gazon zou hebben verpest en de toegang tot het huis zou hebben belemmerd.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De man waardeerde de reactie van de vrouw niet en hij vertrok. De vrouw koos er ondertussen voor om naar de vereniging van huiseigenaren te schrijven om het incident te communiceren. Uit die weigering ontstonden tirades en de situatie verslechterde toen - op een dag - de vrouw de SUV op haar oprit geparkeerd vond. Ze klopte meteen aan bij de deur van de buren om te klagen, en de buurman beweerde dat de SUV van zijn zoon geen obstakel was, maar vroeg zijn zoon toch om de auto te verplaatsen. De vrouw waarschuwde vervolgens haar buren dat als ze de SUV weer op haar oprit zouden parkeren, de vrouw de politie zou bellen.

Een paar dagen later herhaalde de episode zich. Op dit punt ondernam de vrouw actie en liet een sleepwagen komen, die het voertuig verwijderde, en waarschuwde de vereniging over het incident. De volgende ochtend klopte de buurman - die de geparkeerde auto niet had gevonden - op de deur van de buurvrouw en vroeg haar wat er was gebeurd. De vrouw vertelde hem over de sleepwagen, en hij belde de politie. Gelukkig had de vrouw echter al dit wangedrag gemeld, wat de politie als nuttig bewijs beschouwde voor de vrouw om aangifte te doen van inbreuk op het eigendom. Hoe werd de kwestie opgelost? De zoon van de buurman moest een boete betalen en beloofde dat hij zijn auto niet meer op de oprit van anderen zou parkeren.

 

Advertisement