Surrealistisch: 13 foto’s van de kunstenaar die met een camera visuele content creëert in de garage - Curioctopus.nl
x
Surrealistisch: 13 foto’s van de kunstenaar…
Wat zit daar in? 16 mensen die verrassende voorwerpen verborgen vonden in andere voorwerpen Dubbelgangers in het museum: 16 mensen die hun evenbeeld in kunstwerken hebben gevonden

Surrealistisch: 13 foto’s van de kunstenaar die met een camera visuele content creëert in de garage

10 April 2022 • Door Janine
1.155
Advertisement

Fotografie is een vorm van kunst die de kracht heeft om de tijd te stoppen: dankzij afbeeldingen kan elk moment gemakkelijk worden vastgelegd en ingelijst, en blijft het voor altijd in het archief van herinneringen die kunnen worden herbeleefd en geobserveerd. De verschillende fotografische technieken zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, evenals de hulpmiddelen: met smartphones bijvoorbeeld kun je op elk moment foto's maken. En de stijlen? Met photoshop is het mogelijk om de afbeeldingen naar believen te bewerken, of ze te veranderen met een handig lichtspel en beschikbare materialen.

John S. Dykstra is een kunstenaar die gepassioneerd is door surrealistische fotografie, die hij realiseert met behulp van rekwisieten in een kleine garage in Michigan zonder zijn toevlucht te nemen tot fotobewerking. We laten je 13 van zijn mooiste werken zien.

via: Instagram

1. Verlangen naar thuis

"Verlangen naar thuis. Voor degenen die zich nooit thuis hebben gevoeld, die te anders zijn om zich aan te passen, als een vreemde. Voor degenen die contact willen maken maar zich klein moesten maken, voor degenen die zich ongemakkelijk voelen in het openbaar, zelfs onder familieleden en vrienden.”

 

2. Herinnering

"De herinnering aan het leven zelf. Test op de set met Meryl Waldo.”

Advertisement

3. Proces

"Scroll verder om het proces te zien.”

4. Eigen licht

Ik denk aan het potentieel van fosforescerende verf in mijn fotosets. Wat gebeurt er als illusies hun eigen licht uitstralen?” 

5. Moiré-effect

"Experimenteren met het moiré-effect, een optisch interferentiepatroon gemaakt met stoffen.” 

Advertisement

6. Experiment met glasplaten

"Hier is de testopname van het laatste experiment. Als je mijn verhaal hebt gemist, dit is de takeaway: ik gebruik een glasplaat om op te tekenen om beelden rond mijn onderwerp te leggen. Het is een werkelijk interessante techniek die ik nooit eerder heb geprobeerd en opent een nieuwe weg van mogelijkheden.” 

7. Actie thriller

"@_reuko heeft vanavond de studio bezocht en de resultaten lijken een actiethriller met in de hoofdrol een snowboardkiller.”

Advertisement

8. Midwest

Buiten de garage: "Ik heb zojuist een album gemaakt met de naam 'Somewhere, Anywhere', een portfolio van een handvol foto's die ik de afgelopen tien jaar in het middenwesten heb gemaakt.” 

9. Abstracte foto

Portret van de prachtige @battleware waar de set oorspronkelijk voor bedoeld was.” 

Advertisement

10. Dromen

"Ik weet hoe onze favoriete dromen soms zo ver weg kunnen lijken; hoe de opeenstapeling van lichtere dromen ons uiteindelijk kan verzwaren. Ik weet hoe het leven een hele tegenstrijdigheid kan lijken, maar zijn het niet de onwaarschijnlijkheden die dit leven zo bijzonder maken? Ik ken het deel waar het gewoon pijn doet om te lopen, terwijl het hart alles fluistert wat je dacht dat je wilde zonder te vliegen. Ik weet wat het betekent om gebonden te zijn aan de maan, en te dromen van loslaten, om te willen dat je stopt met willen.” 

11. Visioenen

"Visioenen van een ander leven.” 

12. Droomstaat

13. Zelfportret

"Zelfportret, door te experimenteren met gemengd licht.” Wat vind je van deze surrealistische foto’s?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt