x
Gebouwen uit nachtmerries: 16 foto's…
Deze man betaalt Een apparaat ontwikkeld dat zonne-energie opvangt en het bijna 20 jaar beschikbaar maakt

Gebouwen uit nachtmerries: 16 foto's van bouwkundige inspecties die grote schade aan huizen en gebouwen aan het licht brengen

15 April 2022 • Door Janine
1.078
Advertisement

Gebouwen, zelfs de meest moderne en goed ontworpen, kunnen "geheimen" verbergen: we verwijzen naar de structuur en funderingen, die misschien niet zo perfect zijn als ze lijken. Huizen en gebouwen moeten in de eerste plaats een absoluut gevoel van veiligheid kunnen garanderen, aangezien ze de huisvesting van ieder van ons vertegenwoordigen. Toch stuiten ingenieurs bij bouwkundige inspecties soms op gebreken en verborgen aspecten die ze op het eerste gezicht niet vermoeden.

Hieronder laten we je er 16 zien.


1. De pop

“Ik heb dingen gezien tijdens bouwkundige beoordelingen deze week! Wie is er nog meer teleurgesteld om dit feest te missen?"

2. Keerwand

“Maandag: De foto doet de muur geen eer aan. Deze keermuur is enorm en staat op instorten.”

Advertisement

3. Uitstekende panelen

"Ons project met kantelbare betonnen panelen is bijna af. Met de plaatsing van de stalen kolommen konden we de uitstekende panelen weer terugplaatsen. Onnodig te zeggen dat de zorgen van onze klant voorbij zijn!”

4. Garage

"De verborgen garage van dit appartementencomplex begint af te brokkelen. De brokstukken kunnen ernstig letsel veroorzaken, omdat het de hele constructie kan beschadigen tot op het punt van instorten. Er zijn drie verdiepingen boven deze garage."

5. Houtrot

"Houtrot kan een belasting vormen voor de dragende delen van een huis. Deze balk ondersteunt een heel deel van het huis. Ik heb er genoeg van.”

Advertisement

6. Verwoeste muur

“Een van onze senior structurele beoordelaars, Kyle, inspecteert een verwoeste keermuur."

7. Griezelige trap

"Het is altijd mooi als ik niet in een kruipruimte hoef te kruipen, maar deze trap is best eng."

Advertisement

8. Bakstenen fundering

"Bakstenen funderingen zijn te vinden in veel gebieden van Zuid-Californië, en de meeste naderen het einde van hun leven."

9. Bout

"Deze bout brak na jarenlang roesten in de betonnen fundering. Een aardbeving schudde het huis en zorgde ervoor dat de omlijsting ongeveer een centimeter verschoof."

Advertisement

10. Gedolven beton

"Hier is een slecht gedolven betonnen fundering. Naarmate de grond uitzet en samentrekt, beweegt het beton omhoog, waardoor de muur zelf op de grond rust in plaats van erin."

11. Stukken afgebroken beton

"Hier is een betonnen fundering met wat ernstige schade aan de binnenwand van de stam. Je kunt duidelijk de grote stukken beton zien die van de muur zijn losgebroken."

12. Steunpalen

"Dit was een dwaze constructie die we zagen voor een huis dat we hebben geïnspecteerd. Veel van de steunpalen zakken in terwijl de grond erodeert en de structuur erboven begint te bewegen."

13. Zakkende externe perimeter

"De hele buitenomtrek van dit huis zakte bijna een voet en verwijderde zich van de rest van de structuur!"

14. Afbraak

"We hebben dit huis uit het midden van de eeuw geïnspecteerd en het ernstige verval van de garage en het balkon erboven was duidelijk."

15. De barst van de fundamenten

"Dit noem ik een gebarsten fundering!"

16. Flinke scheur

"Dit is een grote scheur in de achterste keermuur van een pand in Los Angeles."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt