Hij maakt 15 jaar lang elke dag een foto en maakt een emotionerende video van zijn groei

Janine

13 Januari 2023

Hij maakt 15 jaar lang elke dag een foto en maakt een emotionerende video van zijn groei
Advertisement

De groei brengt onvermijdelijk een progressieve en geleidelijke verandering in het uiterlijk met zich mee, maar juist het feit dat deze transformatie in de loop van de tijd heel langzaam plaatsvindt, betekent dat het dag na dag onmerkbaar is. Alleen door naar foto's uit ons verleden te kijken, kunnen we de duidelijke verschillen beseffen, maar zelfs fotoalbums kunnen ons niet de verandering laten zien. Een jongen had echter het briljante idee om een ​​aantal jaren lang elke dag een foto te maken en vervolgens een werkelijk verbazingwekkende video te maken.

via PetaPixel

Advertisement

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Jordan Wilson is 28 jaar oud en sinds zijn 13e vereeuwigt hij zichzelf elke dag om zijn groei dagelijks vast te kunnen leggen. Een nauwgezette en precieze klus, aangezien Jordan nog nooit een enkele datum op de kalender heeft gemist.

Het resultaat is een beslist tot de verbeelding sprekende video, die begon met Kerstmis toen hij nog een kind was en eindigde op dezelfde dag 15 jaar later, toen hij een man was. Jordan plaatste zichzelf voor de digitale camera terwijl hij dezelfde houding en afstand tot het instrument aanhield en in de 4 minuten en 28 seconden durende video die zijn groei laat zien, kunnen we hem observeren terwijl een mollig kind transformeert in een jonge volwassene, met zijn ogen altijd op de lens gericht.

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Na 13 jaar moest Wilson het apparaat veranderen waarmee hij zijn foto's maakte: "Er verschijnen enkele lichtflitsen aan de onderkant van de beelden, een duidelijk teken dat de camera het begeeft." Om het uiteindelijke werk zo homogeen en samenhangend mogelijk te maken, kocht Jordan dus een camera die identiek was aan de eerste.

"Ik heb jarenlang gespeeld met een programma genaamd Affign om alle beelden samen te voegen, maar dat was niet wat ik zocht. Toen ontdekte ik DaVinci Resolve, dat een optie voor time-lapse-stabilisatie heeft."

Advertisement

Jordan Wilson/Youtube screenshot

De 28-jarige plaatste het filmpje van zijn dagelijkse evolutie op Youtube, met enorm veel succes. Een gebruiker onderstreepte zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid bij het cultiveren van het project zonder het ooit op te geven, ondanks dat hij deze onderneming op zeer jonge leeftijd was aangegaan. En toen hem werd gevraagd of hij van plan is om elke dag te blijven fotograferen, antwoordde Jordan: "Ik zie geen reden om te stoppen!"

Als je de volledige video van zijn groei wilt zien, klik dan hier. Een mooi idee, vind je niet?

Advertisement