Een Fotograaf Maakt Stiekem Foto's Waarmee Hij Via Een App Hun Sociale Media-accounts Kan Vinden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Fotograaf Maakt Stiekem Foto's Waarmee…
De Mode Die Doodde: Deze Gifstoffen Werden Onbewust Gebruikt in 19e Eeuwse Kleding Een Juf Laat Een Autistisch Jongetje Een Gedicht Schrijven. Het Resultaat Maakt Heel Wat Los

Een Fotograaf Maakt Stiekem Foto's Waarmee Hij Via Een App Hun Sociale Media-accounts Kan Vinden

Door Skip Tromp de Haas
3.389
Advertisement

Het hebben van een profiel op een social mediaplatform is nu zo gewoon geworden dat je bijna niet meer nadenkt over de gevolgen die dit heeft voor je privacy. We zijn nu bereid om een deel van onze privacy op te geven voor korte momenten van virtuele roem. De gevaren die je daardoor loopt zijn niet alleen hypothetisch of gebaseerd op ongegronde bangmakerij, ze zijn wel degelijk reëel, en dit is misschien beter te begrijpen met behulp van de foto's van deze Russische fotograaf.

Door het gebruik van de applicatie FindFace (vert. VindGezicht) is hij erin geslaagd om het online profiel van enkele onbekende metropassagiers op te sporen en kon hij dus bij de foto's. Hierbij kwam hij tot de conclusie dat er een verschil van dag en nacht is tussen hoe mensen er in het echt uitzien en hoe ze er op een scherm uitzien.

Welke belangrijke informatie zou je gezicht ooit kunnen bevatten? De Russische fotograaf Egor Tsvetkov geeft antwoord op deze vraag met zijn fotoproject.

Met het project "Your face is a big data" wil hij aan iedereen laten zien hoe makkelijk het tegenwoordig is om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie gewoon door een foto te maken van iemands gezicht.

Advertisement

Wat ook zorgen baart is het feit dat de foto ook 'gestolen' kan worden, stiekem kan worden gemaakt, precies zoals deze fotograaf in de metro heeft gedaan.

Met behulp van de app kan je de bijbehorende sociale mediaprofielen vinden en veel dingen te weten komen.

Met het project wil hij ook onderstrepen hoe mensen er online anders uitzien dan in het echt.

Advertisement

Iedereen zet video's, teksten en foto's online van een leven dat niet overeenkomt met het dagelijkse leven: het is geen waarheidsgetrouwe weergave.

In een wereld waar mensen steeds vaker sociale media gebruiken, zouden we moeten gaan nadenken over hoeveel persoonlijke informatie we daadwerkelijk willen delen.

Advertisement

Het verwijderen van elk type profiel op een sociale mediasite is moeilijk, ook al is het een verstandige keuze, maar het beperkt en verantwoord gebruiken ervan zou ook een goede keuze zijn.

Het moment van spijt dat je jouw persoonlijke gegevens zo makkelijk cadeau hebt gegeven kan nog komen...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt