Twee chihuahua's terroriseren een hele stad: "het zijn kleine boeven"

Janine image
door Janine

02 Mei 2022

Twee chihuahua's terroriseren een hele stad: "het zijn kleine boeven"
Advertisement

Klein ja, maar heel, heel angstaanjagend. Zo zouden we de twee Chihuahua’s kunnen omschrijven die in korte tijd het dagelijkse leven van een rustig Engels stadje tot een ware nachtmerrie hebben gemaakt.

Het lijkt absurd of paradoxaal, maar het is echt zo: is het mogelijk dat twee hele kleine hondjes een compleet bewoond centrum in hun greep houden? Volgens de berichten uit Corsham lijkt dat wel zo en is de situatie helemaal niet aangenaam voor de bewoners. De acties van deze twee honden zijn in feite vol woede, tot het punt dat ze in de stad zijn gedefinieerd als echte "misdadigers" en zelfs een Duitse herder van de politie hebben aangevallen!

via Metro

Advertisement
David Shankbone/Wikimedia - Not the actual photo

David Shankbone/Wikimedia - Not the actual photo

Kan een stad in angst leven voor twee Chihuahua’s? Als je nee hebt geantwoord, vraag het dan aan de inwoners van Corsham, een Brits centrum in Wiltshire met zo'n 12.000 inwoners. Het leven van deze historische stad verloopt al een tijdje niet meer zo soepel, juist omdat deze twee “leuke" hondjes de hoofdrolspelers zijn geweest van werkelijk zorgwekkende aanvallen.

De episodes volgen elkaar dagelijks op. Er zijn mensen die zeggen dat ze hen hebben ontmoet en zijn aangevallen tijdens het uitlaten van hun hond, zoals een man overkwam die aan het wandelen was met een vrij grote Duitse herder, een voormalige politiehond. De twee chihuahua's dachten geen moment na en wierpen zich op de ongelukkige viervoeter die bij de politie zat.

Andere mensen vertelden dat ze werden achtervolgd door deze twee boze kleine dieren die, volgens de getuigenissen, helemaal geen zwerfhonden zouden zijn zoals je in eerste instantie zou denken. De chihuahua's zouden in feite gewoon van iemand zijn die ze meestal zonder riem uitlaat, of ze vrij laat rondlopen zonder zich al te veel zorgen te maken. De reden? "De eigenaar is ervan overtuigd dat ze niet gevaarlijk zijn: voor hem zijn ze ongevaarlijk, vriendelijk en klein", zegt wethouder Ruth Hopkinson, commentaar gevend op de kwestie.

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

En terwijl onaangename incidenten en klachten zich blijven vermenigvuldigen, zijn veel inwoners van Corsham zelfs bang voor de honden. "Als die twee honden in een veld zouden lopen waar schapen en lammetjes zijn - zei Hopkinson - zouden ze een ernstig gevaar voor hen kunnen betekenen, ze bang maken en ze scheiden, met rampzalige gevolgen."

"Te veel mensen - vervolgde de vertegenwoordiger van de Engelse stad - laten hun honden doen wat ze willen, zonder ze aan de lijn te houden en zich niet al te druk te maken over de veiligheid van anderen". Zonder de juiste opvoeding kunnen er onaangename situaties ontstaan, en wat er in Corsham gebeurt, bewijst het. We kunnen alleen maar hopen dat deze twee hondjes, klein maar nogal uitbundig, kunnen kalmeren en stoppen met het terroriseren van een hele stad.

Advertisement