Wat doen de personages op de schilderijen als het museum gesloten is? Dit wordt onthuld door een kunstenaar met haar illustraties

Janine image
door Janine

19 Juni 2022

Wat doen de personages op de schilderijen als het museum gesloten is? Dit wordt onthuld door een kunstenaar met haar illustraties
Advertisement

Musea zijn fascinerende en onweerstaanbare plekken voor kunstliefhebbers: schilderijen van verschillende kunstenaars, waarin je een paar uur kunt verdwalen, de realiteit en dagelijkse verplichtingen vergetend, versieren de muren van deze grote gebouwen voor toeristen en bezoekers. Een pauze nemen om je onder te dompelen in de cultuur is een gewoonte die nog niet is opgegeven - gelukkig - en als je eenmaal een museum verlaat, ben je ongetwijfeld verrijkt en ontspannen. Maar wat gebeurt er als de nacht valt en de galerijen verlaten zijn? Een kunstenares laat het ons zien met haar curieuze voorstellingen.

Lesya Guseva heeft haar best gedaan om afbeeldingen te maken die laten zien wat de hoofdrolspelers van beroemde schilderijen 's nachts uitspoken, wanneer ze de schilderijen kunnen "uitstappen" en ongestoord kunnen rondlopen.

via VK

Advertisement

1. "De baai van Napels" van I. Aivazovsky en "Heroes" van V. Vasnetsov

De collectie is getiteld "Nacht in het Museum". "Ik besloot me voor te stellen wat de personages van beroemde schilderijen 's nachts doen", schreef de kunstenares. De resultaten zijn absoluut grappig: het is leuk om je voor te stellen dat, bijvoorbeeld in het Louvre in Parijs, als de duisternis en de stilte eenmaal zijn gevallen, de hoofdrolspelers van de schilderijen tot leven komen na "uren werk" waarin ze roerloos zijn gebleven om te worden waargenomen, om de volgende ochtend terug te keren naar hun plaatsen. In dit geval is een ontspannend bad na een lange dag meer dan verdiend!

Advertisement

2. "Meisje met perziken" Valentin Serov

Na een stevig ontbijt maakt de vrouw gebruik van de nachtelijke uren om haar gewicht op de weegschaal te controleren zonder nieuwsgierige blikken...

3. "Unequal Marriage" van Vasily Pukirev en "American Gothic" van Grant Wood

Deze jonge bruid heeft niet altijd goede bedoelingen! Wie en wat wil ze wreken?

4. "De zoon des mensen" van Rene Magritte

"De favoriete foto van mijn man hangt nu in zijn kantoor", onthulde de auteur. De man op het schilderij gebruikt de nacht voor een duik in de techniek: wat online onderzoek, social media bezoeken en misschien kijken naar een film op Netflix.

5. "Meisje op een bal" van Pablo Picasso en "Again deuce" Fyodor Reshetnikov

Na eindeloze uren poseren, wijden de twee kinderen zich aan hun favoriete hobby's: videogames spelen! Een beetje plezier en vrijheid zonder dat iemand ze stoort, is zeker de beste beloning.

Wat vind je van deze illustraties? De verbeelding van de kunstenares staat buiten kijf! Heb je je ooit voorgesteld dat de personages van beroemde schilderijen tot leven konden komen en ronddwalen in de afwezigheid van echte mensen?

Advertisement