Ze laat zichzelf voor en na make-up op sociale media zien, gebruikers lachen haar uit: "Je ziet eruit als een meerval"

Janine image
door Janine

13 Juni 2022

Ze laat zichzelf voor en na make-up op sociale media zien, gebruikers lachen haar uit: "Je ziet eruit als een meerval"
Advertisement

De wereld van sociale media heeft een bepaald fenomeen doen ontstaan: dat van realiteit versus fictie, met verwijzing naar het feit dat mensen - in de eerste plaats meisjes, die degenen zijn die het meest hun toevlucht nemen tot het gebruik van lippenstift, foundation, mascara en oogschaduw - heel anders lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Make-up, filters en fotobewerkingen hebben de kracht om het uiterlijk te "transformeren" van gebruikers die, wanneer ze besluiten een “puur natuur”-afbeelding te plaatsen, niet altijd vleiende opmerkingen krijgen.

Zoals bijvoorbeeld een jonge Canadese overkwam, omgedoopt tot "meerval" door het web voor het tonen van enkele foto's "voor en na" de make-up.

via Daily Mail

Advertisement
jugrandeni/TikTok

jugrandeni/TikTok

Julia Grandoni, een inwoonster van Quebec, deelde een video op TikTok die haar erg populair maakte. De reden? De transformatie van de ene foto na de andere. In de clip toont Julia zichzelf in een zwarte jurk en avondmake-up, klaar om uit te gaan om een ​​paar uur in het stadscentrum door te brengen. Onmiddellijk daarna toont ze zichzelf op bed zonder make-up, waarbij ze het verschil tussen voor en na benadrukt.

Op dit punt gingen de gebruikers los: de meesten van hen haalden uit naar Grandoni en beschuldigden haar ervan haar uiterlijk te vervalsen en wantrouwen bij mensen aan te wakkeren.

"Daarom neem ik 'mooie' meisjes mee naar het zwembad op een eerste date", schrijft een gebruiker, terwijl een ander opmerkte: "Verdorie, ik dacht even dat je mijn oma was."

Gelukkig ontbreken positieve meningen niet: “Jij bent het, alleen zonder make-up. Bedankt voor het normaliseren van natuurlijke schoonheid." En nogmaals: “Authenticiteit maakt je een meisje die een miljoen keer mooier is. Mooi in beide opzichten!"

Advertisement
jugrandeni/TikTok

jugrandeni/TikTok

Julia van haar kant heeft gereageerd op de negatieve meningen over haar door te zeggen dat ze goed in haar vel zit en op geen enkele manier door die woorden wordt geraakt. Door make-up op te doen zou ze volgens haar niets verbergen.

“Ik besloot het te doen zodat ik mensen kan laten zien dat ik me op mijn gemak voel, om ze te laten zien dat ik geen make-up nodig heb. Het is belangrijk om anderen te laten zien dat ook zij zich goed in hun vel zouden moeten voelen”, aldus de jonge vrouw. “Het kost me meestal twee uur om me klaar te maken, voor make-up en extensions. De reacties waren aanvankelijk vrij positief, maar later begonnen mensen me te vertellen dat ik op een meerval lijk. De hoek die ik aan het einde van mijn video gebruikte, was opzettelijk overdreven om te laten zien dat ik er zonder make-up lelijk uitzie, maar in werkelijkheid zie ik er snel weer uit zoals ik gewoonlijk ben en ik draag bijna nooit make-up."

Wat vind je van de negatieve woorden van gebruikers naar Julia toe?

Advertisement