Starbucks-medewerker barst in tranen uit: "8 uur werken is te veel"

Janine image
door Janine

06 December 2022

Starbucks-medewerker barst in tranen uit: "8 uur werken is te veel"
Advertisement

Niet iedereen houdt van werken, maar sommigen hebben meer geluk dan anderen: ze hebben van een passie hun beroep weten te maken of hebben in ieder geval een baan gevonden waar ze met plezier van genieten, zonder enige verveling of tegenzin. Natuurlijk heeft elk beroep zijn voor- en nadelen, maar wat ze bijna allemaal verenigt, zijn de werktijden: we hebben het over parttime als de duur 4 uur of 20 uur per week is, en fulltime, de meest voorkomende, wanneer de werkdag 8 uur is. Voor sommigen lijkt dit echter bijzonder belastend: de werknemer van een bekende keten besloot in een video die later op internet werd verspreid te klagen over de dienst die hij aan het uitvoeren was, en barstte uiteindelijk in tranen uit.

via Latestly

Advertisement
 Sebastian Gorka DrG/Twitter

Sebastian Gorka DrG/Twitter

De jonge barman in kwestie werkt bij Starbucks en tijdens een van zijn diensten werd hij zo moedeloos dat hij zichzelf registreerde in een video die al snel het web rondging. De reden? De werknemer luchtte zijn hart over de onbeschoftheid van sommige klanten en over enkele problemen met betrekking tot het beheer van het werk. Tot nu toe niets bijzonders: dit zijn problemen die velen tegenkomen tijdens de uitvoering van hun taken, ook al praat niet iedereen er openlijk over op hun sociale kanalen.

Wat de gebruikers verbijsterde, was de echte reden die de jongen tot tranen bracht: volgens hem, nog steeds toegewijd aan zijn studie, zijn 25 uur per week werken en 8-urige diensten draaien in het weekend, te zwaar. Het is echter jammer dat een standaard werkdag precies die lengte heeft, een feit waar internetgebruikers meteen op hebben gewezen, met onaangename oordelen en kritiek.

Advertisement
 Sebastian Gorka DrG/Twitter

Sebastian Gorka DrG/Twitter

De reputatie van jonge mensen in de werkwereld is bekend: de meeste volwassenen en werkgevers beschouwen hen als lusteloos, lui en geen zin om zich in te zetten. Voor een jonge werknemer die zichzelf een moment van kwetsbaarheid gunt en publiekelijk zijn tranen laat zien voor iets dat iedereen als volkomen normaal beschouwt, was de reactie van het web nogal duidelijk.

Op Twitter beschuldigden velen hem ervan verwend te zijn, maar er waren ook mensen die hem in plaats daarvan verdedigden met het argument dat sommige banen echt onverdraagbaar kunnen zijn. Waarschijnlijk was het een combinatie van factoren die de jongen tot tranen bracht, maar de enige die in overweging werd genomen was: "Hoe is het mogelijk om 8 uur werk niet te kunnen verdragen?"

Wat denk jij ervan?

Advertisement