Ze weigert een aanbod van 10 uur per dag werken voor minder dan 300 euro per maand: "Jullie jongeren willen niet werken"

Janine image
door Janine

25 Juni 2022

Ze weigert een aanbod van 10 uur per dag werken voor minder dan 300 euro per maand: "Jullie jongeren willen niet werken"
Advertisement

De werkwereld verkeert steeds meer in moeilijkheden, zowel voor degenen die ernaar zoeken als voor degenen die het aanbieden. Degenen die cv's sturen in de hoop gecontacteerd te worden voor een interview, krijgen vaak te maken met steeds minder genereuze voorstellen, in sommige gevallen zelfs onaanvaardbaar. Aan de andere kant kunnen veel bonafide werkgevers geen hoge vergoeding bieden, terwijl anderen misschien willen profiteren van de omstandigheden. Afgezien van de verschillende situaties die zich kunnen voordoen, hebben we het hier over de ervaring van een jonge Italiaanse vrouw uit Napels, die een vacature tegenkwam die werd gevolgd door een uitwisseling van berichten die ze niet kon nalaten deze met internet te delen.

via TikTok

Advertisement
zkekka/TikTok

zkekka/TikTok

Francesca Sebastiani is 22 jaar oud en heeft een behoorlijk populair profiel op TikTok. Sommige jonge mensen besluiten, om werk te vinden, absoluut ontoereikende uren en lonen te accepteren, maar zij niet: ze heeft besloten om openbaar te maken wat ze uit de eerste hand heeft meegemaakt en de episode op internet te melden.

De jonge vrouw had een advertentie gezien waarin men op zoek was naar een verkoopster voor een winkel in Napels en besloot hierover meer informatie te vragen.

Ze kreeg meteen antwoord: “Van maandag t/m vrijdag van 9-13.30 uur. De winkel gaat open om 16.00 uur, maar om 15.30 uur gaan we open voor de schoonmaak. We sluiten om 20.30 uur, soms om 21 uur. Op zaterdag van 9.00 uur tot 20.30 uur, en als er veel mensen zijn, sluiten we om 21.00 uur.

Francesca vroeg vervolgens om opheldering over het salaris, wat haar op zijn zachtst gezegd verbaasde: het salaris was namelijk 70 euro per week voor 10 uur werken per dag, dus 280 euro per maand.

Advertisement
zkekka/TikTok

zkekka/TikTok

Maar daar houdt het niet op: nadat ze via de chat had geantwoord dat ze geen interesse had in die baan en een goede avond had gewenst met een smiley, werd ze ervan beschuldigd zich niet in te willen zetten. “Jullie jonge mensen van tegenwoordig hebben geen zin om te werken.”

Sebastiani reageerde daarop: “Jullie zijn het die ons niet laten werken, want jullie zouden nooit een baan hebben aangenomen voor 70 euro per week en je zou je kind nooit hebben voorgesteld om het te doen."

Het meisje toonde in de clip de screenshots met betrekking tot het gesprek en het talrijke commentaar van gebruikers, waaronder: "Je hebt het heel goed gedaan, laten we het allemaal beginnen te zeggen en laten we iets veranderen."

Wat denk jij ervan? Weigeren jongeren echt om te werken omdat ze geen zin hebben of zijn dit soort vacatures echt onaanvaardbaar?

Advertisement