Ze krijgt seniorenkorting zonder haar leeftijd te vermelden: "Zie ik er echt ouder uit dan 55?"

Janine image
door Janine

09 December 2022

Ze krijgt seniorenkorting zonder haar leeftijd te vermelden: "Zie ik er echt ouder uit dan 55?"
Advertisement

Raad nooit de leeftijd van een vrouw - het zou een echt verhit debat kunnen veroorzaken! We hebben allemaal min of meer de neiging om er jonger uit te willen zien dan we in werkelijkheid zijn, vooral wanneer we ouder beginnen te worden. Beleefdheid en tact suggereren nooit te gissen, om slechte indrukken te voorkomen en de ander zich naar te laten voelen. Maar er is nog iets ergers: iemands leeftijd als vanzelfsprekend beschouwen! De vrouw die een seniorenkorting kreeg, weet er iets van, terwijl ze in werkelijkheid nog niet de jaren had bereikt die nodig waren om die korting te krijgen.

via Daily Dot

Advertisement
gigi_dolleyes/TikTok

gigi_dolleyes/TikTok

Jennifer, dit is de naam van de vrouw, luchtte haar hart op TikTok nadat ze een seniorenkorting had gekregen zonder dat haar leeftijd werd gevraagd. Eenmaal uit de discountwinkel wendde ze zich boos tot gebruikers om uit te leggen wat haar zojuist was overkomen, in een video die duizenden views kreeg. De winkel biedt 10% seniorenkorting, speciaal voor mensen ouder dan 55 jaar. De caissière ging ervan uit dat Jennifer die drempel had overschreden en stond haar de korting toe zonder haar om bevestiging te vragen. De vrouw werd niets gevraagd en besefte niet dat ze de korting had gekregen, wat haar pas duidelijk werd nadat ze de discountwinkel uitliep en naar de kassabon keek.

“Ze gaven me een korting voor 55-plussers, 10%. Ik bedoel, ik ben niet boos, want het is toch $7,50 die ik niet hoefde te betalen, maar... ze vroeg me niet naar mijn leeftijd”, legde Jennifer uit en vroeg toen: “Zie ik er echt uit alsof ik 55 ben? Ik hoop het niet."

Advertisement
gigi_dolleyes/TikTok

gigi_dolleyes/TikTok

Talloze gebruikers reageerden, waaronder een caissière: "Ik doe hetzelfde werk en we mogen klanten niet naar hun leeftijd vragen. Het is tegen het beleid van de winkel. Wat maakt het uit, wat is er mis met 55 jaar oud zijn?" Een medewerker van dezelfde keten waar Jennifer naar toe ging, maar die in een ander filiaal werkt, deelde haar ervaring: "Als voormalig caissière heb ik klanten boos op me laten worden omdat ik ernaar vroeg, en ik heb klanten gehad die boos werden op mij omdat ik het niet vroeg. Er is een dunne lijn”.

Wat de vraag van de vrouw betreft, hebben velen bevestigd dat ze er ouder dan 55 uitziet: als ze naar aanleiding van haar video op zoek was naar troost, lijkt ze die niet te hebben ontvangen. Het belangrijkste is in ieder geval dat je goed in je vel zit, op welke leeftijd dan ook. Hoe zou jij in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement