Deze vrouw kreeg op sociale media kritiek omdat ze haar baby in het openbaar borstvoeding gaf

Janine image
door Janine

18 Januari 2023

Deze vrouw kreeg op sociale media kritiek omdat ze haar baby in het openbaar borstvoeding gaf
Advertisement

Als ouders een keuze maken voor hun kinderen, geloven ze altijd dat dit de beste keuze is. Vaak wordt deze beslissing echter niet gedeeld door anderen en wordt men gedwongen talloze kritieken te ondergaan. Dit laatste treft vooral moeders met kleine kinderen. Veel mensen denken dat hun eigen manier van handelen de juiste is en dat anderen ongelijk hebben. Deze overtuiging mag echter niet leiden tot het beledigen van anderen vanwege hun keuzes.

Deze moeder is namelijk sterk bekritiseerd door internetgebruikers omdat ze de praktijk van het geven van borstvoeding aan haar baby in het openbaar wilde normaliseren. Laten we eens kijken wat er precies is gebeurd.

via News

Advertisement
mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

De hoofdpersoon van het verhaal is een moeder die op sociale netwerken bekend staat onder het pseudoniem mscalciumcannons98. Een van de aspecten die op haar foto's en video's te zien is, zijn haar grote borsten. Volgens haar is dit precies de reden die leidde tot de vele kritieken die haar hebben getroffen. Het begon allemaal toen de vrouw probeerde de praktijk van borstvoeding in het openbaar te normaliseren, en ze zag niets kwaads of verkeerds in het voeden van haar baby terwijl ze in de supermarkt was.

Advertisement
mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

De clip die tot de onenigheid leidde, is getiteld "normaliseer borstvoeding" (#NormalizeBreastfeeding) en toont de vrouw die haar kind borstvoeding geeft tijdens het winkelen in de supermarkt.

"Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld met mijn lichaam, ik zie niets verkeerds in het blootleggen van mijn borsten en het voeden van mijn zoon. De kritiek is alleen omdat ik een extreem groot decolleté heb. Ik vind het geen buitensporige houding, en daarom zal ik dit blijven doen".

mscalciumcannons98/TikTok

mscalciumcannons98/TikTok

Velen kwamen tussenbeide en gaven commentaar onder de video en bekritiseerden haar keuze. Sommigen beschouwen het simpelweg als een verkeerde houding, terwijl anderen beweren dat het niet verkeerd is om het te doen, maar dat het met stijl moet gebeuren. "Je hebt geen klasse", "je zou gearresteerd moeten worden" of, nogmaals, "het is een onfatsoenlijke houding".

Er zijn echter ook gebruikers die haar verdedigen, met het argument dat er niets natuurlijker is dan borstvoeding geven aan je baby en dat er daarom niets is om je voor te schamen. "Je doet het goed, mensen moeten begrijpen dat het iets natuurlijks is" en ook "het is een gewoonte die genormaliseerd moet worden. Goed gedaan”.

Vind je haar houding correct of zou ze zich anders moeten gedragen?

Advertisement