Ze boekt een lokale vlucht, maar ze zetten haar zonder paspoort op het verkeerde vliegtuig

Janine image
door Janine

06 December 2022

Ze boekt een lokale vlucht, maar ze zetten haar zonder paspoort op het verkeerde vliegtuig
Advertisement

Stel je je eens voor dat je een vlucht neemt om een ​​lokale bestemming te bereiken, dus zonder dat je je land hoeft te verlaten, en per ongeluk ergens anders terechtkomt, in een ander land dan het jouwe en zonder de nodige documenten bij je te hebben. Natuurlijk iets dat op te lossen is, maar je zou zeker voor een nogal onaangename en gecompliceerde situatie komen te staan. Hoe moet je met het ongemak omgaan en welke oplossing moet je vinden? Vraag het aan de jonge Mexicaanse die door een fout die niet de hare was, zonder het benodigde paspoort op een vlucht naar Seattle terechtkwam in plaats van de lokale vlucht die ze had geboekt.

via D1SoftballNews

Advertisement
marijosegam/TikTok

marijosegam/TikTok

De hoofdpersoon van dit bijzondere verhaal is María José, een jonge Mexicaanse die een lokale vlucht had geboekt die vertrok vanuit Guadalajara en zou landen in Tuxtla Gutiérrez. Alles verliep vlot op de luchthaven, totdat ze aan boord ging, toen ze door het personeel van de luchtvaartmaatschappij werd doorverwezen naar de verkeerde vlucht.

Eenmaal aan boord zocht María naar de geboekte en aan haar toegewezen stoel, maar vond die bezet. De bemanning loste het probleem snel op door een vrije stoel voor haar te vinden. Dit was het eerste teken, nog niet duidelijk genoeg, van de gemaakte fout. Tot de jonge vrouw werd gevraagd een formulier in te vullen: "Tijdens de vlucht overhandigden ze me een douaneaangifte en ik vroeg waarom ik die moest invullen. Ze vertelden me dat het vliegtuig in Seattle zou landen."

Advertisement
marijosegam/TikTok

marijosegam/TikTok

Pas toen begon María José zich zorgen te maken: "Ik had geen paspoort, dus ik vroeg de stewardess of ze me kon helpen het in te vullen en ze zei: ‘”Hoe kun je reizen als je het niet bij je hebt?” Ik zei: “Nou, het is een binnenlandse vlucht, dus ik heb het niet nodig.” Pas toen een reisgenoot bevestigde dat de bestemming de Verenigde Staten was, begreep de jonge vrouw de situatie.

Eenmaal geland, wachtend op de terugkeer naar huis, deelde María José haar ervaring met TikTok-gebruikers en legde uit wat er was gebeurd. “Alles gebeurde in de stad Guadalajara, momenteel ben ik nog steeds op het vliegveld van Seattle. Toen ik aan boord van het vliegtuig stapte, controleerden ze mijn instapkaart en stuurden me naar de rij. Natuurlijk volgde ik de instructies op en ging daarheen waar mij was opgedragen." Bovendien zouden de medewerkers op de luchthaven haar hebben verzekerd dat ze haar familieleden op de hoogte hadden gesteld van de fout, wat ze blijkbaar niet hadden gedaan. Toen ze eenmaal in Seattle aankwam, werd het meisje doorverwezen naar een bevoegd bureau en vervolgens naar het loket "bijzondere gevallen", waarna ze naar de vlucht werd gebracht die haar naar huis zou hebben gebracht.

Best een bizarre en onaangename ervaring, nietwaar? Ben jij ooit op de verkeerde vlucht beland?

Advertisement