Passagiers zijn geschokt als ze zien dat een vrouw voor de vlucht op de bagageweegschaal wordt gewogen

Janine image
door Janine

04 Juni 2023

Passagiers zijn geschokt als ze zien dat een vrouw voor de vlucht op de bagageweegschaal wordt gewogen
Advertisement

In de huidige samenleving wordt veel aandacht besteed aan de manier waarop zaken worden aangepakt, oftewel de vorm. We hebben altijd de neiging om onze stem niet te verheffen om te voorkomen dat iemand beledigd raakt. Een van de meest waarschijnlijke manieren om wrok bij een persoon op te wekken, is door opmerkingen te maken over het uiterlijk. We zouden meer rekening moeten houden met de gevoelens van anderen, want niemand vindt het leuk om kritiek te krijgen, vooral niet over dit soort kwesties, als het gaat om iets dat niet of moeilijk te veranderen is.

Het luchthavenpersoneel, waar we zo over gaan vertellen, had niet de juiste tact tegenover een vrouw met overgewicht, want voordat ze haar aan boord lieten, vroegen ze haar om zichzelf te wegen op de bagageweegschaal. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via The Mirror

Advertisement
Wolfmann/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Wolfmann/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Lilian, een influencer die op sociale netwerken bekend staat onder het pseudoniem lilwessel, was op het vliegveld en stond in de rij om haar bagage in te checken toen haar aandacht werd gevestigd op de behandeling van een vrouw door het grondpersoneel van een luchtvaartmaatschappij. Voordat ze aan boord mocht, werd haar gevraagd zich te wegen op de bagageweegschaal, omdat ze volgens hen het gewicht van elke passagier moesten weten. Volgens de stewards zou het gewicht van de vrouw hoger zijn geweest dan aangegeven.

"De luchtvaartmaatschappij - legde de jonge influencer uit - beweerde dat hun voertuig erg klein is. Daarom hadden ze om veiligheidsredenen het gewicht van alle passagiers moeten weten. De vrouw zei dat ze ongeveer 60 kg woog, maar de werknemers geloofden dat niet en vroegen haar om op de bagageweegschaal te stappen. Ze dwongen een vrouwelijke reiziger om haar gewicht te laten zien waar iedereen bij was, ik vind niet dat dit het juiste gedrag is".

Advertisement

Velen kwamen tussenbeide om commentaar te geven op het verhaal en onderstreepten dat het slecht gedrag is: "inmiddels is het op de luchthavens uit de hand gelopen" en "hoe durven ze een vrouw te wegen waar iedereen bij is, er is geen respect meer voor de privacy of gevoeligheid van anderen". Anderen legden uit dat op sommige luchthavens voortdurend mensen worden gewogen om te zien of het vliegtuig er last van kan hebben: "het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, ze doen het om veiligheidsredenen, ook al is dit niet de juiste manier”.

Wat denk je?

Advertisement