Deze man consumeert voedsel wat over de datum is om te bewijzen dat het nog goed is, met onverwachte resultaten

Janine image
door Janine

27 Mei 2023

Deze man consumeert voedsel wat over de datum is om te bewijzen dat het nog goed is, met onverwachte resultaten
Advertisement

Veel mensen zoeken naar manieren om geld te besparen, maar als het mogelijk is om overbodige en niet-essentiële aankopen op te geven, wat voedsel betreft, verandert de situatie, aangezien het een primair goed is. Om de kosten van te boodschappen te drukken, zijn er verschillende ideeën, zoals het gebruik van tegoedbonnen en waardebonnen. Een jonge influencer gebruikt echter een beslist vreemde methode: voedsel consumeren waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, waardoor hij voorkomt dat het wordt weggegooid en daardoor wordt verspild, en zelfs echte voedseluitdagingen deelt op zijn sociale netwerken.

via Times Now

Gavin Wren/Twitter

Gavin Wren/Twitter

Gavin Wren is populair geworden op sociale media vanwege zijn bereidheid om voedselverspilling aan te pakken. Om dit te doen, filmt hij zichzelf terwijl hij voedsel dat over de datum is consumeert en deelt de video's vervolgens op internet. Een methode om te besparen, natuurlijk, maar vooral om dingen die potentieel nog goed zijn niet weg te gooien. Zo filmde de man zichzelf op weg naar zijn keuken, waar hij een doos vol kaas tevoorschijn haalde en de datum van aankoop en opening onthulde, evenals die van de met ongeveer vier maanden overschreden houdbaarheidsdatum.

"Het ziet er goed uit," zei Gavin voordat hij in een zojuist gesneden plakje bijt. "Goede kaas. Het smaakt elke week anders." Dit is slechts een van de vele voedseluitdagingen die op zijn accounts worden gedeeld, allemaal gericht op het consumeren van voedsel wat grotendeels over de datum is. "Ik wilde een manier vinden om mensen te helpen voedselverspilling te verminderen", legt de influencer uit, eraan toevoegend dat het een enorm probleem is dat kan worden opgelost als iedereen zou stoppen met dingen die nog goed zijn om te eten in de vuilnisbak te gooien.

Advertisement

Wren raadt echter aan zijn voorbeeld niet letterlijk te volgen, aangezien zijn gedrag riskant kan zijn: zijn video's zijn alleen bedoeld om meer inzicht te geven in hoe afval kan worden verminderd, maar zonder dit soort excessen. In zijn talloze video's heeft hij allerlei soorten voedsel met een houdbaarheidsdatum gegeten, waarbij hij zijn gezondheid in gevaar bracht zonder echter de gevolgen te melden: een van de meest ongelooflijke voorbeelden was het drinken van melk die 41 dagen over de houdbaarheidsdatum was, waarvan hij beweert dat het niet bedorven was, en yoghurt die 43 dagen verlopen was, al met een begin van schimmel op het deksel maar met een "nog goede smaak".

Slechts in één geval had hij bijwerkingen: de consumptie van spinazie, waardoor hij een ernstige voedselvergiftiging zou hebben opgelopen. “Het zag er niet geweldig uit, maar ik dacht dat ik er geen probleem mee zou hebben. Ik roerde het door de pasta, zonder al te veel te verwarmen, en het smaakte precies goed." Wel jammer dat hij zich kort na de maaltijd niet lekker voelde.

Wat vind je van zijn gedrag? Heb je ooit voedsel geconsumeerd waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken, om het niet weg te gooien?

Advertisement