Hoe worden reclames over voedsel gemaakt? Een regisseur laat ons een kijkje achter de schermen nemen (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

27 Oktober 2021

Hoe worden reclames over voedsel gemaakt? Een regisseur laat ons een kijkje achter de schermen nemen (+ VIDEO)
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd hoe de video's en foto's van voedsel die we in reclames zien worden gemaakt? We hebben allemaal, kijkend naar een foto van een broodje dat we bestelden, enkele verschillen opgemerkt tussen hoe het eruit ziet en wat het in werkelijkheid is. Het is niet vreemd of onverklaarbaar: reclame moet ervoor zorgen dat het product op de beste manier wordt weergegeven, zelfs als het risico bestaat dat de kijkers visueel worden misleid. Hoe is het mogelijk dat de lagen op een broodje zo perfect zijn? Hoe is het mogelijk dat de kleur van paprika zo helder is? Een visueel ingenieur laat ons een kijkje achter de schermen van voedselreclames zien.

via stevegiralt/Instagram

Advertisement

stevegiralt/Instagram

Steve Giralt is een in New York woonachtige filmmaker en visueel ingenieur: hij gebruikt zijn creatieve en handmatige vaardigheden om voedsel in reclames aantrekkelijk en smakelijk te laten lijken voor potentiële klanten. De man deelt een aantal van zijn werken op Instagram: van de realisatie - een fase waarin hij technologische hulpmiddelen en zeer eenvoudige objecten gebruikt - tot het uiteindelijke resultaat. We zijn gewend om de reclame af te zien, afgedrukt op een reclamebord of uitgezonden op tv. We zijn echter niet gewend om achter de schermen en de complexiteit van wat erachter zit te kijken.

Advertisement

stevegiralt/Instagram

Steve's taak ligt precies hierin: eenvoudige taco's transformeren tot een onweerstaanbaar product. In een video zien we hoe de reclame van een broodje gemaakt wordt: elke laag wordt opgehangen dankzij het gebruik van een simpel touwtje. Elke draad wordt vervolgens verbroken, terwijl een camera elke seconde vastlegt: zo krijgt het broodje bijna als bij toverslag vorm in elk van zijn lagen. In een andere video zien we hoe de taco's van bovenaf neervallen en met een ronddraaiend en bijna hypnotiserend effect in hun zakje belanden. Steve publiceert zijn goocheltrucs en laat honderdduizenden volgers verbaasd achter, die blijven kijken naar zijn creaties.

stevegiralt/Instagram

Het lijdt geen twijfel: de New Yorkse regisseur heeft een echt talent in het maken van voedselreclame. Het bewijs hiervan is het commentaar van volgers, die meteen in dat broodje willen bijten of willen smullen van die goudkleurige knapperige taco's. We zijn er zeker van dat ook jij, na het zien van Steve's werk, op een geheel nieuwe manier naar reclames zult kijken: misschien op zoek naar de robot die verantwoordelijk is voor de speciale effecten en die, slim, verborgen was in de postproductie.

Advertisement