Hij komt op tijd op zijn werk maar komt in de problemen met zijn baas: "je had eerder moeten komen opdagen" - Curioctopus.nl
x
Hij komt op tijd op zijn werk maar komt…
Wanneer creativiteit slechte smaak wordt: 18 voorbeelden van design die ons verbijsterd achterlaten Margaret Hamilton: het verhaal van de vrouw die de maanlanding redde

Hij komt op tijd op zijn werk maar komt in de problemen met zijn baas: "je had eerder moeten komen opdagen"

24 Oktober 2021 • Door Janine
1.235
Advertisement

We weten het: relaties met leidinggevenden op de werkvloer zijn niet altijd eenvoudig. Misverstanden, gebrek aan respect, stress en gebrek aan aandacht voor de behoeften van medewerkers zijn veel voorkomende problemen, die vaak spanningen opleveren. Ook de man die op Reddit besloot te vertellen wat er met hem gebeurde tijdens de eerste dag van zijn nieuwe baan als beveiliger in een winkel, weet erover mee te praten.

Ervan overtuigd dat hij het juiste had gedaan en dat hij gewoon had gerespecteerd wat hij contractueel moest doen, vroeg hij internetgebruikers of hij gelijk had of niet. Wat is er gebeurd? Simpel: ondanks dat hij op tijd op zijn werkplek was, geen minuut te vroeg en ook geen minuut te laat, kreeg hij problemen met zijn baas, die helemaal niet blij was met deze precisie. De hele affaire leidde tot veel ophef.

“Was ik echt fout om precies op tijd op mijn werk te komen?” vraagt ​​de man in de titel van het anonieme bericht op Reddit. Geconfronteerd met een dergelijke verklaring, kan het op zijn minst vreemd lijken dat correct gedrag problemen op het werk kan veroorzaken. Toch was er geen gebrek aan meningsverschillen met de ledinggevende, tot het punt dat de beveiliger in kwestie antwoordde dat hij niet zou doen wat zij voorstelde, omdat het niet juist leek om onbetaalde extra minuten te "geven".

De kritiek van de directrice op de werknemer is in feite hieruit voortgekomen. Volgens de winkelmanager moest de beveiliger een paar minuten voor 10 uur arriveren, omdat hij dan volledig operationeel zou zijn tegen de starttijd van zijn dienst. Volgens wat hij op Reddit zei, kon de manager het niet waarderen dat, toen de man in de winkel verscheen, hij een paar minuten nodig had om zijn persoonlijke bezittingen weg te leggen voordat hij begon.

Gezien deze “fout” van hem, zou ze hem verwijten hebben gemaakt door hem uit te nodigen om wat eerder te komen. Op dat moment liet de reactie van de beveiliger niet lang op zich wachten. "Ik heb nee tegen haar gezegd, dat ik hoe dan ook om 10 uur zou komen. Ik word niet betaald om eerder te komen, dus ik zie echt niet in waarom dit van me wordt gevraagd."

"Ze werd boos op me - staat in de Reddit-post - en zei dat het verkooppersoneel niet is opgeleid voor de veiligheid, en met de populariteit van de winkel zullen er elke ochtend mensen in de rij staan. Ik weet dat het niet moeilijk is om er wat eerder te zijn, maar ik vind dat het meer een principekwestie is: als je wilt dat iemand eerder komt, verduidelijk dan de contracturen."

Gezien het conflict dat hij had met zijn meerdere, wilde de beveiliger de zaak voorleggen aan internetgebruikers. Toen ze eenmaal gelezen hadden wat er was gebeurd, lieten de reacties niet lang op zich wachten en, zoals vaak gebeurt, waren ze verdeeld. Er waren mensen die de man verdedigden, met het stellige argument dat de werkgever niet meer tijd verdiende dan de tijd die volgens het contract werd betaald, terwijl andere mensen een heel andere mening uitten.

Volgens hen was het verzoek van de winkelmanager volkomen normaal: een paar minuten eerder arriveren om op het juiste moment operationeel te zijn, is noodzakelijk, en de beveiliger had niet op die manier moeten reageren, klagend over wat er is gebeurd of aandringen op een principekwestie.

Wat vind jij? Is het juist om iets flexibeler te zijn of is het noodzakelijk duidelijk te zijn over de tijden waarvoor je wordt betaald?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt