Deze serveerster deelde haar methode om altijd een fooi te krijgen

Janine image
door Janine

17 Maart 2023

Deze serveerster deelde haar methode om altijd een fooi te krijgen
Advertisement

Ober zijn is echt een vermoeiende baan, niet alleen omdat je constant heen en weer moet lopen van de eetzaal naar de keuken, maar ook omdat je moet kunnen multitasken en een uitstekend geheugen moet hebben. In deze baan sta je altijd in contact met klanten en moet je op alle mogelijke manieren proberen aan hun verzoeken tegemoet te komen. Een van de problemen van deze baan is echter het salaris, dat vaak erg laag is. Om het hoger te maken, moet je fooien krijgen, en om ze te krijgen moet je vriendelijk zijn en de gasten vermaken.

De hoofdpersoon van het verhaal heeft besloten het geheim van hoe ze altijd een fooi krijgt te delen met gebruikers van sociale media. Laten we in detail kijken wat je zou moeten doen.

via Headtopics

Advertisement

Deirdre Dwyer is een 22-jarige vrouw uit Los Angeles, op sociale media bekend onder het pseudoniem _deirdredwyer, die werkt als serveerster. Dat laatste is een beroep waarmee je geen hoge salarissen kunt verdienen, tenzij klanten flinke fooien achterlaten.

Deze vrouw heeft echter een manier gevonden om altijd een extraatje te krijgen, zonder enige moeite en heeft besloten haar geheim te delen via een video die op haar accounts is geplaatst. Het gebeurde allemaal bij toeval. Op een dag, terwijl ze aan het werk was in een restaurant waar veel gezinnen kwamen, zei ze in een gesprek met enkele klanten, ook al is het niet waar, dat ze kinderen had. Door deze simpele zin wist ze een fooi te krijgen, zonder al te veel moeite voor haar werk te doen. Dus besloot ze deze techniek altijd toe te passen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Als je een ober bent - onthulde het meisje in de video - zal ik je een truc vertellen, die je ook zou moeten gebruiken. Ik werk in een restaurant dat open is voor brunch, bezocht door veel klanten met kleine kinderen. Er kwam eens een gezin, en hun kinderen maakten alles vies. Toen ik dichterbij kwam om schoon te maken, verontschuldigden ze zich bij mij, en ik antwoordde automatisch dat ze zich geen zorgen moesten maken omdat ik weet wat het betekent, aangezien ik kleintjes thuis heb. Zelfs als dit allemaal niet waar is, zei ik het instinctief. Op die manier lieten ze me een leuke fooi achter. Nu zeg ik altijd dat ik twee kinderen heb, een van 2 en een van 4 jaar oud."

Wat vind je van haar truc om altijd iets extra’s te krijgen?

Advertisement